Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de Biçimleri Bulup Değiştirme Nasıl Yapılır?

Excel'de Biçimleri Bulup Değiştirme Nasıl Yapılır?
22 Aralık, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de Biçimleri Bulup Değiştirme Nasıl Yapılır?

İş Dünyasında Excel'in Önemi ve Kullanım Alanları

İş dünyasında verilere erişim, analiz ve görselleştireme ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bu noktada Excel, veri düzenleme, hesaplamalar, analizler ve raporlama yetenekleri ile iş dünyası için vazgeçilmez bir araç oluyor.

Excel Eğitimleri

Excel'in tüm bu özellikleri, öğrenmesi ve yönetmesi zaman alabilir. Ancak, Vidoport'taki Excel Eğitimleri ile bu süreci hızlandırabilir ve daha etkili hale getirebilirsiniz.

Excel'de Ustalaşın: Excel'in İpuçları ve Püf Noktaları

Excel'de biçimlendirilmiş hücreleri bulmak için "Bul ve Seç" özelliğinin gelişmiş seçeneklerini kullanabilirsiniz. Biçimlendirme kriterlerine göre hücreleri bulma işlemi, özellikle büyük çalışma sayfalarında belirli biçimlendirmeye sahip hücreleri hızlı bir şekilde bulmanıza olanak tanır. Aşağıda, Excel'de biçimlendirilmiş hücreleri nasıl bulabileceğinize dair adım adım bir rehber bulunmaktadır:

  1. Bul ve Seç Özelliğine Erişim:

    • Excel'de, "Ana Sayfa" sekmesinde bulunan "Düzenle" grubuna gidin.
    • "Bul ve Seç" butonuna tıklayın ve açılan menüden "Bul"u seçin. Alternatif olarak, klavyenizde Ctrl + F kısayolunu kullanarak da "Bul ve Değiştir" penceresini açabilirsiniz.
  2. Biçimlendirme Seçeneklerine Erişim:

    • "Bul ve Değiştir" penceresinde, "Seçenekler>>" butonuna tıklayarak daha fazla seçenek gösterin.
    • "Biçim" butonuna tıklayın. Bu buton, "Bul" sekmesinde ve eğer açıksa "Değiştir" sekmesinde bulunur.
  3. Biçimlendirme Kriterlerini Belirleme:

    • "Biçim" butonuna tıkladığınızda, "Hücreleri Biçimlendir" penceresi açılacaktır.
    • Bu pencerede, bulmak istediğiniz biçimlendirme türlerini belirleyebilirsiniz. Örneğin, belirli bir yazı tipi, hücre arka planı rengi, kenarlık türü veya sayı biçimi seçebilirsiniz.
    • İstediğiniz biçimlendirme kriterlerini seçtikten sonra "Tamam" butonuna tıklayın.
  4. Biçimlendirilmiş Hücreleri Bulma:

    • "Hücreleri Biçimlendir" penceresinden döndükten sonra, "Bul ve Değiştir" penceresinde "Bul Ne" alanının yanında beliren "Biçim" butonunun yanında küçük bir önizleme görünecektir. Bu, seçtiğiniz biçimlendirme kriterlerini gösterir.
    • "Sonrakini Bul" butonuna tıklayarak, belirlediğiniz biçimlendirmeye sahip ilk hücreyi bulun. Excel, belirtilen biçimlendirmeye sahip bir sonraki hücreyi bulana kadar "Sonrakini Bul" butonuna tekrar tekrar basabilirsiniz.
  5. Biçimlendirme Kriterlerini Sıfırlama:

    • Farklı bir biçimlendirmeyle başka hücreleri aramak isterseniz, "Biçim" butonunun yanındaki "Biçimlendirme Sıfırla" butonuna tıklayarak önceki arama kriterlerini sıfırlayabilirsiniz.

Bu özellik, Excel'deki veri analizi ve düzenleme işlemlerinizde size zaman kazandırır ve ihtiyacınız olan bilgilere hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar.

Özellikle Excel'de Ustalaşın: Excel'in İpuçları ve Püf Noktaları eğitim setimizde, Excel'in gelişmiş özellikleri ve püf noktaları hakkında bilgiler yer alıyor. Bu set içerisinde yer alan ve başlı başına bir ders olan Değiştir özelliğinin gelişmiş kullanımı-biçimsel değiştirme özelliği, size Excel'i daha etkin kullanmanın kapılarını açacak.

Excel'e yönelik bilginizi artırmak ve iş verimliliğinizi yükseltmek adına, Vidoport'taki Yıllık Üyelikler seçeneğimizi değerlendirebilirsiniz. Bu sayede 'Excel'de Ustalaşın: Excel'in İpuçları ve Püf Noktaları' gibi birçok eğitim setine erişebilir, kendinizi geliştirebilirsiniz.
 

En Başa Dön