Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

DÜŞEYARA ile farklı dosyadaki bilgileri getirmek

DÜŞEYARA ile farklı dosyadaki bilgileri getirmek
19 Eylül, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

DÜŞEYARA ile farklı dosyadaki bilgileri getirmek

Excel'de DÜŞEYARA Formülü Kullanımı ve Farklı Dosyadaki Bilgileri Çekme

Excel'de veri analizi ve işlemlerini gerçekleştirirken, birden çok dosyada veya sayfada dağılmış olan bilgileri kolayca toplayabilir ve düzenleyebiliriz. Bunun için özellikle önemli bir araç olan DÜŞEYARA formülünün kullanılmasını bu blog yazımızda adım adım göreceğiz.

Excel'deki DÜŞEYARA Formülü Nedir?

Basit anlamıyla, Excel programında DÜŞEYARA formülü, bir veri tablosunda belirtilen çeşitli değerlere dayalı olarak belirli bir değeri arama ve çekme işlevini yerine getiren bir işlevdir. Özellikle büyük veri tabloları ile çalışırken hayat kurtarıcı olabilir. DÜŞEYARA formülü, çeşitli bilgileri farklı dosyalara yaydığınız zamanlarda da son derece kullanışlı bir formüldür. Bununla ilgili adım adım eğitim setimiz "DÜŞEYARA Formülü Excel'de Nasıl Kullanılır?" ile detaylı bilgi edinebilirsiniz.

DÜŞEYARA İle Farklı Dosyadaki Bilgileri Nasıl Getiririm?

Verileriniz farklı dosyalara dağılmışsa ve bunları tek bir Excel dosyasında toplamak istiyorsanız, "DÜŞEYARA ile farklı dosyadaki bilgileri getirmek" dersimiz tam size göre. Bu dersimizde, DÜŞEYARA formülünün detaylı kullanımını ve farklı dosyalardan bilgi çekme yöntemini gösteriyoruz.

Excel konusunda daha fazla bilgi edinmek isteyenler için Excel Eğitimleri kategorimizde birçok eğitim mevcuttur. Farklı alanlardaki eğitimlerimizle karşılaştığınız tüm Excel sorunlarınızın üstesinden gelmek için Vidoport sizinle.

Sonuç olarak, Excel'de DÜŞEYARA formülü, çeşitli dosyalardaki verileri çekme ve veri analizini kolaylaştırma konusunda son derece etkili bir araçtır. İster başlangıç seviyesinde olun, ister ileri seviye, Excel'deki DÜŞEYARA formülünün kullanımına hakim olmak her zaman size avantaj sağlar. 

Vidoport ile Excel uygulamasını daha verimli kullanmayı öğrenin ve işlerinizi daha hızlı hale getirin!
 

En Başa Dön