Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de Sütun Ekleme Yöntemleri Nelerdir?

Excel'de Sütun Ekleme Yöntemleri Nelerdir?
24 Ocak, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de Sütun Ekleme Yöntemleri Nelerdir?

Excel'de Sütun Ekleme Yöntemleri Nelerdir?

Excel'de tablolar oluşturduğunuzda sık yaptığımız işlemlerden bir taneside tablomuzun sütunları arasına boş sütunlar eklemektir. Sık yaptığımız bir işlem olan Excel'de sütun ekleme de Excel kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak farklı yöntemler kullanılır. 

Excel'de klavye ile SÜTUN Ekleme Kısayolu

Tek bir sütun eklemek için klavye kısayolu oldukça kullanışlıdır. Excel'de klavyeyi kullanarak sütun eklemek için Türkçe Excel kullanıyorsanız sırasıyla Alt, E, T tuşlarına sırayla basmanız yeterlidir. Alt tuşuna basın elinizi klavyeden çekin, E tuşuna basın elinizi klavyeden çekin ve T tuşuna basın.

Eğer İngilizce Excel kullanıyorsanız Alt, i, C tuşlarına basabilirsiniz. 

Toplu olarak boş sütunlar eklemek istiyorsanız, eklemek istediğiniz kadar sütunu Shift ve klavyenizin sağ okunu kullanarak seçtikten sonra Alt, E, T tuşlarına basabilirsiniz. 

Excel'de bir kez sütun ekledikten sonra yeniden sütun eklemenin bir diğer kısayolu ise yaptığımız işi tekrar yapmamızı sağlayan F4 tuşunu kullanmaktır. Bir tane boş sütun ekledikten sonra F4 tuşuna basarak, yeni boş sütunlar eklemeniz mümkündür. 

- Excel'de uzman olmak mı istiyorsunuz? vidoport üyeleri arasına katılın. 6 taksit ödeme fırsatı ile üyemiz olun, eğitimlerinize reklamsız, kesintisiz devam edin Hemen Üye Olun. - 

Sütun Ekleme'de Menüleri Kullanmak

Excel kullanırken sütun eklemeniz gerektiğinde kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise Giriş menüsünde Yer alan Ekle düğmesini kullanmaktır.

Sütun eklemek istediğiniz hücreyi seçtikten soran Giriş menüsünden Ekle düğmesine tıklayarak, Sayfa Sütunları Ekle düğmesine bastığınızda sütun eklemenin yapıldığını görürsünüz. 

Sağ Butonu Kullanarak Sütun Eklemek

Excel'de sütun eklemenin bir diğer yolu ise, farenizin sağ buton tuşunu kullanmaktır. Sütun eklemek için sağ buton menüsünü iki ayrı yerde kullanabilirsiniz. 

Hücre içinde iken sütun eklemek için, hücrenin içinde sağ butona basın ve açılan menüden Ekle seçeneğini seçin. Ekle seçeneğini seçtiğinizde Excel'de Ekle menüsü açılacaktır. Bu menüden Sütun Ekle seçeneğini seçerek satır ekleyebilirsiniz. 

Sağ buton ile satır eklemenin en çok kullanılan yolu ise, sol taraftaki sütun harflerinin üzerinde sağ butona basmaktır. Sütun harfinin üzerinde sağ butona bastığınızda açılan menüden Ekle seçeneğini seçtiğiniz zaman sütun eklendiğini görürsünüz.

Excel'in kısayolları ve kolaylıklarını öğrenmek için vidoport üzerindeki Kısayollar ve İpuçları eğitim setimizi inceleyebilirsiniz. 

En Başa Dön