Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

METNEÇEVİR İşlevi ile tarihlerin gün ve ay değerlerini bulmak

METNEÇEVİR İşlevi ile tarihlerin gün ve ay değerlerini bulmak
16 Eylül, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

METNEÇEVİR İşlevi ile tarihlerin gün ve ay değerlerini bulmak

Excel'de METNEÇEVİR İşlevi ile Tarihlerin Gün ve Ay Değerlerini Bulmak

Excel metin formülleri, veri analizi ve veri işleme süreçlerinde büyük bir kolaylık sağlar. Bu nedenle, Excel kullanıcılarının metin formüllerine hakim olmaları oldukça önemlidir.

Excel Nedir?


Excel, Microsoft tarafından geliştirilen bir elektronik tablo programıdır. Ürün, kullanıcıların verileri tablo formatında düzenlemelerine, calcüle etmelerine ve raporlamalarına olanak sağlar. Excel ayrıca verileri grafik halini getirerek görselleştirmenizi sağlar.

Excel Metin Formülleri Nelerdir?


Excel'de metin formülleri verileri dönüştürme, ayıklama, birleştirme ve değiştirme gibi işlemlerde kullanılır. Bu formüller hem metin hem de sayı tabanlı veriler üzerinde çalışır. Excel' de en yaygın kullanılan metin formülleri şunlardır: SOL, SAĞ, ORTA, BÜYÜK2, KÜÇÜK2, METNEÇEVİR, TAMSAYI, BOŞLUKSIL, ARA ve YOKSAY.

Bugün "METNEÇEVİR İşlevi ile tarihlerin gün ve ay değerlerini bulmak" üzerinde duracağız. Excel kullanıcıları için oldukça yararlı olan bu formül, bir tarihin gün ve ay değerlerini almak için kullanılabilir. Bu işlev özellikle tarih verileri üzerinde çalışırken büyük kolaylık sağlar. METNEÇEVİR İşlevi ile tarihlerin gün ve ay değerlerini bulmak konusu hakkında daha çok bilgi edinmek için tıklayınız.

Vidoport'un sunduğu Excel Eğitimleri serisine devam ederken, Excel'deki diğer metin formüllerini de detaylı bir şekilde anlatacağım. Bu eğitimler, Excel'deki veri işleme yeteneklerinizi önemli ölçüde geliştirecektir. İyi öğrenmeler dilerim!

En Başa Dön