Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

SQL Veritabanı Yedekleme ve Geri Yükleme İçin Rehber

SQL Veritabanı Yedekleme ve Geri Yükleme İçin Rehber
06 Ekim, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

SQL Veritabanı Yedekleme ve Geri Yükleme İçin Rehber

SQL Server - Backup / Restore: Veri Tabanınızı Güvence Altına Alın

SQL Backup ve Restore işlemleri veri yönetimi ve güvenliği için hayati öneme sahiptir. Veri kaybı, ihtimallerden biri olduğunda, Backup ve Restore işlemleri kaybolan verileri geri getirme kabiliyeti sağlar. Böyle bir durumla karşı karşıya kalında; hayati bilgiler, müşteri bilgileri ve iş süreçleri bir risk altında olabilir. İşte bu yüzden, SQL Backup / Restore İşlemlerini anlamak çok önemlidir.

SQL Backup / Restore İşlemleri: Veri Yönetiminde Hayati Önem

SQL backup, SQL veritabanının bir veya birden fazla bileşeninin bir kopyasını oluşturur. Bu backup, veri kaybı durumunda verileri geri yüklemenin bir yolunu sağlar. Özellikle, herhangi bir hata, sistem çökme durumu veya veri bozulması sırasında veri kaybını önlemeye yardımcı olur.

Geri yükleme işlemi ise, kaydedilen yedeği kullanarak veritabanının önceki durumuna dönmeyi sağlar. SQL geri yükleme, çeşitli senaryolar için farklı türlerde geri yükleme seçenekleri sağlar.

Biz SQL Server - Backup / Restore üzerinde detaylarıyla duruyoruz.

SQL Backup Türleri: Tam, Differansiyel ve İşlem Logları

Bir SQL backup işlemi sırasında dikkate almanız gereken üç ana tür vardır: tam, differansiyel ve işlem logları. Her bir backup türü, belirli bir ihtiyaca yanıt verebilmek için farklı senaryolar ve veri koruma seviyeleri sunar. 

Tam Backup, veritabanındaki tüm verileri ve veritabanı nesnelerini yedekler. Differansiyel Backup, son tam backup'tan bu yana değişen verileri yedekler. İşlem Log Backup ise veritabanındaki tüm işlem loglarını yedekler.

Tam backup, en kapsamlı yedekleme seçeneğidir ancak en fazla depolama alanını gerektirir. Her üç yedekleme türünün de kullanıldığı bir yedekleme planı, veri kaybı riskini en aza indirebilir ve geri yükleme süresini en aza indirebilir.

Detaylarına SQL Backup / Restore İşlemleri | Backup Türleri dersimizde bulabilirsiniz.

SQL ve Büyük Veri Dünyasını Keşfet

SQL ve Büyük Veri, günümüzde iş dünyasındaki en önemli konular arasında yer alıyor. Veriye dayalı karar verme yeteneği, işletmeler için rekabet avantajı sağlamaktadır. 

Veritabanı sistemleri hakkında bilgi sahibi olmak, büyük bir fark yaratır. Bu alanda eğitim almak istiyorsanız, Vidoport'ta cömertçe sunduğumuz eğitim setlerine bir göz atabilirsiniz. SQL ve Büyük Veri Eğitimleri sayesinde SQL'in önemli kavramlarına hakim olabilirsiniz.

Vidoport, SQL ve Büyük Veri konusunda sınıfının en iyisi hizmetlerini sunmaktadır. Size uygun olan bir Yıllık Üyelik planımızı seçerek hemen eğitimlere başlayın ve verilerin gücüyle karışıklığa son verin. Kazanımlarınızın keyfini çıkarın!

En Başa Dön