Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Bireysel Finansal Tablolar ve TMS- Türkiye Muhasebe Standartları'na Giriş

Bireysel Finansal Tablolar ve TMS- Türkiye Muhasebe Standartları'na Giriş
04 Aralık, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Bireysel Finansal Tablolar ve TMS- Türkiye Muhasebe Standartları'na Giriş

Bireysel Finansal Tablolar ve TMS- Türkiye Muhasebe Standartları'na Giriş

Muhasebe, işletme faaliyetlerinde meydana gelen mali olay ve durumların çeşitli ölçüm ve değerleme yöntemleri ile parasal birimler üzerinden ifade edildiği ve belgelere dayalı olarak kaydedildiği bir bilim dalıdır. Muhasebe alanında yetkinliğinizi arttırmak ve Türkiye’nin kabul ettiği standartları kavramak için 'TMS - Türkiye Muhasebe Standartları' eğitim setimizi incelemenizi öneririz.

"Bireysel finansal tablo", bir kişinin veya ailenin mali durumunun bir özeti olarak tanımlanabilir. Temelde, bir kişinin veya ailenin varlıkları, yükümlülükleri (borçlar), gelirleri ve giderleri hakkında ayrıntılı bilgi sağlar. Bu tablo, bireyin mali sağlığını değerlendirmek ve finansal planlama yapmak için kullanılır. İki ana bileşeni vardır:

Net Değer Tablosu:

Varlıklar: Nakit, banka hesapları, yatırım hesapları, emeklilik hesapları, gayrimenkul değerleri ve kişisel eşyalar gibi değerli varlıklar dahil olmak üzere, sahip olunan her şeyin değerini içerir.

Yükümlülükler: Kredi kartı borçları, öğrenci kredileri, ipotekler, araba kredileri ve diğer borçlar gibi yükümlülükleri kapsar.

Net değer, varlıkların toplam değerinden yükümlülüklerin toplam değeri çıkarılarak hesaplanır.

Gelir ve Gider Tablosu:

Gelir: Maaş, serbest meslek gelirleri, yatırım gelirleri, kira gelirleri ve diğer tüm gelir kaynakları.

Giderler: Ev kirası veya ipotek ödemeleri, faturalar, yiyecek, ulaşım, eğitim, sağlık harcamaları ve diğer düzenli giderler.

Bu tablo, belirli bir dönemdeki toplam gelirin toplam giderlerden ne kadar fazla veya az olduğunu gösterir.

Bireysel finansal tablolar, bireylerin finansal hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için mali planlama sürecinin önemli bir parçasıdır. Bu tablolar sayesinde kişiler, varlık ve borçlarını daha iyi yönetebilir, tasarruf ve yatırım hedeflerini belirleyebilir ve finansal gelecekleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabilirler.

TMS - Türkiye Muhasebe Standartları Nedir?

TMS - Türkiye Muhasebe Standartları, Türkiye'deki şirketlerin finansal tablolarını hazırlarken uymaları gereken bir dizi kural ve yönergedir.

Bireysel Finansal Tablolar

Bireysel Finansal Tablolar, bir işletmenin finansal durumunu ve performansını göstermek için düzenlenen özellikle bilanço, gelir tablosu, öz sermaye değişim tablosu ve nakit akış tablosu ve dipnotlardan oluşan tablolardır. 'Bireysel Finansal Tablolar' konusunda yetkinliğinizi arttıran 'TMS- Türkiye Muhasebe Standartları' eğitim setimizi hem kendinizi geliştirmek hem de kariyerinizde fark yaratmak için tercih edebilirsiniz.

Verdiğimiz Muhasebe Eğitimleri sayesinde TMS standartlarında Bireysel Finansal Tabloları oluşturmanız ve bu alanda profesyonel olmanız mümkün. 

Yıllık Üyeliklerle, tüm Muhasebe videoları ve daha pek çok eğitimi bir yıl boyunca sınırsız erişimle izleyebilirsiniz. Yıllık Üyelik avantajlarından faydalanmak ve detaylar için tıklayın ve verimli bir öğrenim sürecine adım atın.

En Başa Dön