Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel Bölüm Formülü Kullanımı

Excel Bölüm Formülü Kullanımı
16 Eylül, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel Bölüm Formülü Kullanımı

Excel'de BÖLÜM İşlevi ile Bölme İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Excel hem iş hem de kişisel kullanım alanlarınızda hayatınızı kolaylaştırmak adına kabiliyetleriyle vazgeçilmez bir yardımcıdır. Excel'in matematiksel fonksiyonlarından biri olan BÖLÜM işlevi, sık sık bölme işlemlerini gerçekleştirmeniz gereken durumlar için oldukça yararlıdır. Bu yazımızda; Excel kullanarak 'BÖLÜM İşlevi ile bölme işleminin tam kısmını nasıl bulursunuz?' sorusunu cevaplayacağız.

BÖLÜM İşlevi Nedir?

Excel'de BÖLÜM işlevi, iki sayıyı birbirine böler ve sonucun tam sayı kısmını geri verir. Diğer bir deyişle, BÖLÜM işlevi bölme işleminin tam kısmını bulmak için kullanılır. Bu işlev, büyük veri setleri içerisinde oranları ve yüzdelikleri değerlendirmek için oldukça faydalıdır.

BÖLÜM İşlevi Kullanımı

BÖLÜM işlevinin kullanımı son derece kolaydır. İki parametre alır: Bölünen ve bölen. İşlev, bölüneni bölen sayıya böler, ancak sonucun tam kısmını verir. Küsüratlar bu işlemin dışında bırakılır.

Konuyu daha da aydınlatmak için ayrıntılı bir şekilde incelemek isterseniz, Vidoport'un 'Excel Matematiksel Formüller' eğitim setine göz atabilir ve bu konuda anlaşılır bir şekilde bilgi edinebilirsiniz. 

Excel Eğitimleri serisinde yer alan ve bu konuyu detaylı bir biçimde ele alan 'BÖLÜM İşlevi ile bölme işleminin tam kısmını nasıl bulursunuz?' başlıklı eğitimimizi de incelemenizi öneririm. 

Excel öğrenmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bildiklerinizi geliştirmek ve daha fazlasını öğrenmek için Excel eğitimlerimize göz atmayı unutmayın. İyi çalışmalar! 

SEO Anahtar Kelimeler: Excel, BÖLÜM İşlevi, Bölme İşlemi, Excel Eğitimleri, Excel Matematiksel İşlevler

En Başa Dön