Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de 'Center Across Cells' Özelliği Nasıl Kullanılır?

Excel'de 'Center Across Cells' Özelliği Nasıl Kullanılır?
08 Kasım, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de 'Center Across Cells' Özelliği Nasıl Kullanılır?

Excel'in "Center Across Cells" Özelliği Kullanımı

'Excel' İle Veri Analizi

Veri analizi söz konusu olduğunda, Excel tartışmasız bir araçtır. Ancak, herhangi bir araç gibi, Excel'in tadını çıkarmak ve en iyi şekilde kullanabilmek için, onunla ilgili teknikleri, özellikleri ve araçları bilmek gerekir. 

Center Across Cells Özelliği

"Center Across Selection" (Türkçe'de belki "Seçim Arasında Ortala" olarak çevrilebilir), Microsoft Excel'de bir hücredeki metni, seçili bir hücre aralığının ortasına yerleştirmek için kullanılan bir biçimlendirme özelliğidir. Bu özellik, genellikle bir başlık oluşturmak için kullanılır; bir hücrenin içeriğini, birden çok sütun üzerinden merkezlemek ve genişletmek istediğinizde, "Merge & Center" (Birleştir ve Ortala) özelliğine bir alternatif olarak tercih edilir.

"Center Across Selection" kullanıldığında, seçili hücreler fiziksel olarak birleştirilmez; yani her hücre ayrı ayrı seçilebilir ve düzenlenebilir kalır. Bu, "Merge & Center" özelliğinin aksine, birleştirilmiş hücrelerle çalışmanın bazen neden olduğu sorunlardan kaçınmanızı sağlar. Örneğin, birleştirilmiş hücrelerin sıralanması veya filtrelenmesi gibi işlemler bazen problemlere yol açabilirken, "Center Across Selection" ile bu tür sorunlar yaşanmaz.

Bu özelliği kullanmak için:

  1. Excel'de, içeriği ortalamak istediğiniz hücre aralığını seçin.
  2. Sağ tıklayın ve "Format Cells" (Hücreleri Biçimlendir) seçeneğini belirleyin.
  3. "Alignment" (Hizalama) sekmesine gidin.
  4. "Horizontal" (Yatay) açılır menüsünden "Center Across Selection" seçeneğini belirleyin.
  5. Tamam'a tıklayarak değişiklikleri uygulayın.

Bu işlem sonrasında, seçtiğiniz hücre aralığının genelinde, metin otomatik olarak ortalanmış olacaktır. Bu yöntem, özellikle geniş tablolar ve raporlar üzerinde çalışırken görsel açıdan temiz ve düzenli bir görünüm sağlamak için yararlıdır.

Excel'de çalışırken, verilerinizi organize etmek ve düzgün bir şekilde sunmak büyük bir önem taşır. İşte tam bu noktada, Excel'in "Center Across Cells" özelliği devreye giriyor. Bu özellik, metninizi hızlı ve kolay bir şekilde hücrelerin üzerine yaymanızı sağlar. 'Center Across Cells Özelliği'ni ayrıntılı olarak öğrenmek için, 'Excel Öğrenme Başlamak - [ENG]' eğitim setine göz atmanızı öneririm.

'Excel Öğrenme Başlamak - [ENG]' eğitim seti, Excel'in her yönünü anlamanıza yardımcı olacak bir dizi ders içerir ve 'Center Across Cells Özelliği' de dahil olmak üzere birçok kullanışlı özelliğin nasıl kullanılacağını anlatır. 

Bu inanılmaz özelliği ve daha fazlasını öğrenmek için, 'Excel Eğitimleri' ni henüz kontrol etmediyseniz, bugün başlamanızın tam zamanı.

Yıllık Üyelik Fırsatı!

Excel'e hakim olmak ve diğer pek çok konuda kendinizi geliştirmek istiyorsanız, Vidoport'un Yıllık Üyelik fırsatını kaçırmayın! Yıllık Üyelik ile sadece mütevazi bir ücret karşılığında 'Excel Eğitimleri' dahil olmak üzere tüm eğitim setlerimize sınırsız erişim elde edersiniz.

En Başa Dön