Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de DÜŞEYARA Formülünün Etkin Kullanımı ve Parametrelerinin Anlaşılması

Excel'de DÜŞEYARA Formülünün Etkin Kullanımı ve Parametrelerinin Anlaşılması
14 Kasım, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de DÜŞEYARA Formülünün Etkin Kullanımı ve Parametrelerinin Anlaşılması

Excel'de DÜŞEYARA Formülünün Kullanımı ve Parametreleri

Excel'de en çok kullanılan formüllerden biri DÜŞEYARA formülüdür. Bu formül, verilerinizde belirli bir değeri aramak veya çeşitli işlevler gerçekleştirmek için kullanılabilir. Ancak, DÜŞEYARA formülünün tüm potansiyelini anlamak ve etkin bir şekilde kullanabilmek için, parametrelerinin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını bilmeniz gerekmektedir. 

DÜŞEYARA Formülü Nedir?

DÜŞEYARA Formülü, Excel içinde kullanılan çok yönlü bir tasarı aracıdır. Listeleme yapılarında ve tablolarda, sizin belirlediğiniz bir değerin hangi satırda olduğunu bulmanızı sağlar.

DÜŞEYARA Formülünün Parametreleri

DÜŞEYARA formülü, dört parametre alır ancak genellikle sadece ilk üç parametrenin kullanıldığını göreceksiniz. İlk parametre aralığın ne olduğunu belirtir. Eğer bu ilk parametrenin nerede kullanıldığını öğrenmek isterseniz, 'DÜŞEYARA işlevinin 1 parametresi nerede kullanılır?' başlığına tıklayarak bu konuda daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla Excel Eğitimleri için Vidoport'un geniş eğitim kataloğunu incelemeyi unutmayın!

Konuyla ilgili daha derinlemesine bilgilere ulaşabileceğiniz Yıllık Üyelik seçeneklerimiz de mevcut. Vidoport'un Yıllık Üyeliği ile her an, her yerde rahatlıkla kullanabileceğiniz eğitim setlerimize erişebilirsiniz. Yıllık üyeliğin satın alınması ile Excel ve diğer eğitim setlerimize sınırsız erişim hakkı kazanabileceksiniz. Bu sayede öğrenmek istediğiniz konulara dair eğitimlere hızlı ve kolay bir şekilde sahip olabilir, kişisel gelişiminizi en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

En Başa Dön