Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de en çok kullanılan 5 Grafik Türü Hangisidir?

Excel'de en çok kullanılan 5 Grafik Türü Hangisidir?
18 Haziran, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de en çok kullanılan 5 Grafik Türü Hangisidir?

Excel, verileri anlamlı ve etkili bir şekilde görselleştirmenin güçlü bir aracıdır. İşletmelerden öğrencilere, veri analistlerinden pazarlamacılara kadar birçok kişi, Excel'in sunduğu grafiklerle verilerini kolayca anlaşılır hale getirebilir. Excel'e Ekle menüsünün altında çok sayıda grafik türü bulunmaktadır. Grafikler sekmesinde yer alan grafik türleri, günlük Excel kullanımında kullanabileceğiniz grafik türleridir. Bu grafiklerden farklı olarak 3B Harita grafikleri ve Mini Grafikler bulunur. Her bir grafiğin kullanımı ayrıdır.

Excel'de Ekle menüsüne tıkladığınızda, Grafikler, 3B Harita ve Mini Grafikler başlıkları altında farklı tablolar için kullanabileceğiniz grafik türleri bulunmaktadır.

Excel'de kuşkusuz en çok kullanılan grafik türü, Sütun türündeki grafiklerdir.

Sütun Grafikleri: Excel'de Sütun grafikleri, verileri kategorik olarak görselleştirmek için en popüler seçenektir. Excel'de sütun grafikleri oluşturmak için, verilerinizi sütunlara yerleştirin ve ardından Ekle sekmesindeki Sütun düğmesini tıklayın. Sütun grafikleri, aylık satışları, bölgesel karşılaştırmaları veya kategorik verilerin herhangi bir analizini göstermek için idealdir. Sütun grafikleri sıralı giden ifadeleri kullanmak için uygundur. Örneğin Bölge isimleri, Aylar gibi...

Çizgi Grafikleri: Excel'de Çizgi grafikleri, zaman serilerini veya süreçleri takip etmek için yaygın olarak kullanılır. Verilerinizi zaman sırasına göre düzenleyin ve Ekle sekmesindeki Çizgi düğmesine tıklayarak çizgi grafikleri oluşturun. Çizgi grafikleri, şirketinizin yıllar bazında yapmış olduğu ciro rakamlarının grafiği, çeyreklerde yapılan satışların grafiği, hisse senedi fiyatları, hava durumu trendleri veya projelerin ilerlemesini göstermek için idealdir.

Excel'de grafiklerin kullanımlarını tüm detayları ile öğrenmek için vidoport üzerindeki A'dan Z'ye grafikler eğitimlerimizden yararlanabilirsiniz.

Pasta Grafikleri: Excel'de Pasta grafikleri, bir bütünün parçalarını oransal olarak göstermek için kullanılır. Verilerinizi yüzdelik olarak düzenleyin ve Ekle sekmesindeki Pasta düğmesini tıklayarak pasta grafiklerini oluşturun. Pasta grafikleri, pazar payları, bütçe dağılımları veya anket sonuçları gibi oransal verileri göstermek için idealdir. Pasta grafiklerini kullannırken 5-6 dilimi geçmemesine dikkat etmelisiniz. 

Alan Grafikleri: Excel'de Alan grafikleri, bir kategorinin diğerine göre nasıl değiştiğini veya bir veri setinin toplamını nasıl etkilediğini göstermek için kullanılır. Verilerinizi düzenleyin ve Ekle sekmesindeki Alan düğmesine tıklayarak alan grafiklerini oluşturun. Alan grafikleri, gelir-gider karşılaştırmaları, popülasyon eğilimleri veya diğer zaman serisi analizlerini göstermek için idealdir. Bir bütünün parçalarının dağılımlarını göstermek için de Alan grafiklerini kullanabiliriz. 

Dağılım Grafikleri: Excel'de Dağılım grafikleri, veri setinin nasıl dağıldığını göstermek için kullanılır. Verilerinizi düzenleyin ve Ekle sekmesindeki Dağılım düğmesini tıklayarak dağılım grafiklerini oluşturun. Dağılım grafikleri, ikili değişkenler arasındaki ilişkiyi veya trendleri göstermek için idealdir.

Excel'de Grafikler ile PowerPoint sunumları hazırlama eğitim setimizde hem Excel'in özelliklerini hem de PowerPoint ile sunum hazırlamanın keyfini çıkarabilirsiniz. 

Excel, verileri görselleştirmek için kullanılabilecek çeşitli grafik türleri sunar. Excel'de en çok kullanılan beş grafik türü: sütun grafikleri, çizgi grafikleri, pasta grafikleri, alan grafikleri ve dağılım grafikleri'dir. Bu grafik türlerinin dışında Excel'deki Ekle sekmesindeki Önerilen Grafikler düğmesini kullanarak farklı grafik türlerine göz atabilirsiniz.  Verilerinizi daha etkili bir şekilde analiz etmek veya sunmak için bu grafikleri kullanmayı deneyin.

 

En Başa Dön