Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de Listenin En başına ve En sonuna gitme yöntemleri

Excel'de Listenin En başına ve En sonuna gitme yöntemleri
16 Ağustos, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de Listenin En başına ve En sonuna gitme yöntemleri

Excel'i kullanırken genelde listeler ile çalışırız. Listeleri kontrol etmek için listelerin en başına ve en sonuna gelmek için birkaç farklı yöntemler vardır.

Bu yöntemlerden bazıları şunlardır:

Klavyeyi kullanarak listenin en başına gelmek veya en sona gitmek için:

- Ctrl + ↑ veya Ctrl + ↓ tuşlarını kullanılır: Bu tuş kombinasyonları Excel'i kullanan herkesin bildiği, kullandığı bir yöntemdir.  Seçili sütunda boş olmayan hücreler arasında en üste, en alta gelme ve gezinmenizi sağlar. Eğer seçili sütunda boş hücre yoksa, Ctrl + ↑ en üst satıra, Ctrl + ↓ en alt satıra gider.

- Ctrl + Home veya Ctrl + End tuşlarını kullanmak: Bu tuş kombinasyonları, çalışma sayfasının sol üst veya sağ alt köşesine gider. Eğer çalışma sayfasında veri varsa, Ctrl + Home verilerin başlangıcına, Ctrl + End verilerin sonuna gider.

Boş satırların, boş sütunların bulunduğu listelerde bu yöntem oldukça işe yarar.

- Sayfa yukarı (Page UP) veya sayfa aşağı (Page Down) tuşlarını kullanmak: Bu tuşlar, ekranda görünen satır sayısı kadar yukarı veya aşağı kaydırır. Örneğin, ekranda 20 satır görünüyorsa, sayfa yukarı tuşu 20 satır yukarı gider.

- Fare tekerleğini kullanmak: Fare tekerleğini yukarı veya aşağı çevirerek listeyi kaydırabilirsiniz. Eğer Shift tuşunu basılı tutarsanız, listeyi yatay olarak da kaydırabilirsiniz.

- Kaydırma çubuklarını kullanmak: Çalışma sayfasının sağ ve alt kenarlarında bulunan kaydırma çubuklarını fareyle tıklayarak veya sürükleyerek listeyi kaydırabilirsiniz.

- Kaydırma çubuğu üzerinde sağ butona basmak: Kaydırma çubuğu üzerinde sağ butona basarak, ÜST seçeneğini seçtiğinizde en sayfanın en üstüne gidersiniz. 

Bu yöntemlerden hangisini kullanacağınız size kalmış. Excel'de listelerin en başına ve en sonuna gelmek için pratik ve hızlı yollar olduğunu bilmek işinizi kolaylaştıracaktır.

Excel'i Öğrenmeye başlamak için, vidoport üzerinde yer alan Temel-Orta Düzey Excel eğitim setlerimizden yararlanabilirsiniz. 

Excel'de Son Hücreye Gitmek

Excel'de son hücreye gitmek için klavyeyi kullanarak Ctrl + End tuşlarını kullanabilirsiniz.

Bunu klavye kullanmadan yapmak isterseniz, Giriş menüsünden Bul ve Seç komutunu seçerek, Özel Git seçeneğini seçin ve Açılan pencereden Son Hücre seçeneğini seçip Tamam düğmesine tıklayın.

En Başa Dön