Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Sayfaları Böl Özelliği Excel'de Nasıl Kullanılır?

Sayfaları Böl Özelliği Excel'de Nasıl Kullanılır?
18 Ağustos, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Sayfaları Böl Özelliği Excel'de Nasıl Kullanılır?

Excel Sayfaları Böl Özelliği nasıl kullanılır?

İş dünyasında yoğun olarak kullanılan Excel, verilerinizi düzenlemenize ve analiz etmenize yardımcı olan güçlü bir araçtır. Ancak bazen çok fazla veriyle çalışırken, sayfanın farklı bölümlerini aynı anda görmek isteyebilirsiniz. Örneğin, bir tablonun başlıklarını veya toplamlarını kaybetmeden, sayfanın ortasındaki verileri incelemek isteyebilirsiniz. Bu durumda, Excel Böl Özelliği size yardımcı olabilir.

Sayfaları Böl Özelliği, Excel sayfanızı dört eşit bölüme ayırmanızı sağlar. Bu bölmelerden her biri bağımsız olarak kaydırılabilir ve büyütülebilir. Böylece, sayfanın farklı bölümlerini aynı anda görebilir ve karşılaştırabilirsiniz. Sayfanın üstünde toplam değerleri görürken, altına yeni veri girmeye devam edebilirsiniz. Böl özelliği geniş sayfalarda aynı anda farklı hücreleri görmek için oldukça kullanışlıdır. 

Sayfaları Böl Özelliğini kullanmak için şu adımları izleyin:

1. Sayfanızda bölünmesini istediğiniz hücreyi seçin. Bu tıkladığınız hücreden itibaren sayfa 4 'e bölünecektir. Doğru hücreye tıklamaya dikkat edin.

2. Görünüm sekmesine tıklayın ve Pencere grubunda Sayfaları Böl simgesine tıklayın.

3. Sayfanız dört eşit bölüme ayrılacaktır. Her bölümdeki kaydırma çubuklarını kullanarak istediğiniz verileri görüntüleyebilirsiniz. Buradaki çizgilerin üzerine geldiğinizde çizgilerin (bölünen alanların) genişletilip, daraltıldığını görebilirsiniz.

4. Sayfaları Böl Özelliğini kapatmak için tekrar Sayfaları Böl simgesine tıklayın veya herhangi bir bölümün kenarına çift tıklayın.

Sayfaları Böl Özelliği, Excel'de verilerinizi daha kolay görmenize ve yönetmenize yardımcı olabilir. Bu özelliği deneyin ve verimliliğinizi artırın.

Excel Sayfaları Böl özelliğinin anlatıldı ve Excel'i A'dan Z'ye öğrenebileceğiniz İleri Düzey Excel eğitim setimize bu linkten erişebilirsiniz.

En Başa Dön