Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel Formülleri Nasıl Kullanılır?

Excel Formülleri Nasıl Kullanılır?
05 Şubat, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel Formülleri Nasıl Kullanılır?

Excel formülleri, Excel'de belirli bir hesaplama yapmak için verilerin hesaplanmasını sağlamak için kullanılan matematiksel ifadelerdir. Excel'de Formüller = işareti ile başlar ve verilerin işlenmesi için Excel Formüllerini, matematiksel operatörler ve hücre adresleri gibi nesneler içerir.

Örnek olarak, Excel'de A2 hücresindeki veriyi, B2 hücresindeki veri ile toplamak için =A2+B2 formülü kullanılır. Excel'de formüller, hücrelerdeki verileri değiştirdiğiniz zaman otomatik olarak güncellenir ve veriler değiştiğinde formülün sonucu da otomatik olarak değişir. Excel'de Formülleri kullanmak için, öncelikle formülün yazılacağı hücreye tıklanır ve = işareti yazılarak formül girilir.

Formül içindeki veriler veya fonksiyonlar için başka hücrelere referans vermek için hücre adresleri veya sütun başlıkları kullanılabilir.

Örnek olarak, A2 hücresindeki veriyi B2 hücresindeki veri ile çarpıp C2 hücresinde sonucu göstermek için =A2*B2 Formülü kullanılır.

Excel'de Formüllerin kullanımı için daha fazla bilgi ve örnekler için vidoport üzerindeki eğitim videolarına göz atabilirsiniz.

En Başa Dön