Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel koşullu biçimlendirme simge kümeleri ne amaçla kullanılır?

Excel koşullu biçimlendirme simge kümeleri ne amaçla kullanılır?
29 Haziran, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel koşullu biçimlendirme simge kümeleri ne amaçla kullanılır?

Excel'deki koşullu biçimlendirme simge kümeleri, hücrelere simgelerle birlikte görsel vurgu eklemek için yoğun olarak kullanılan bir özelliktir. Bu simge kümeleri, belirli koşulların yerine getirilip getirilmediğini göstermek için kullanılabilir ve verilerin analizini kolaylaştırır. Aşağıda, koşullu biçimlendirme simge kümelerinin amaçlarını açıklayan bazı örnekler bulunmaktadır:

Excel'de Koşullu Biçimlendirmeyi tüm detayları ile öğrenmek için Koşullu Biçimlendirme eğitim videoları ve eğitim setimizden yararlanabilirsiniz. 

Veri Değerlerini Karşılaştırma: Bir hücredeki değeri belirli bir referans değeriyle karşılaştırmak için simge kümeleri kullanabilirsiniz. Örneğin, bir hücredeki değer diğer bir hücredeki değerden büyükse, bu durumu "+" simgesiyle vurgulayabilirsiniz.

Trendleri Gösterme: Bir hücredeki değeri bir önceki döneme göre karşılaştırmak için simge kümelerini kullanabilirsiniz. Örneğin, bir hücredeki değer bir önceki döneme göre düşüş gösteriyorsa, bu durumu aşağı doğru ok simgesiyle vurgulayabilirsiniz.

Yüzdelik Değişimi Gösterme: Bir hücredeki değeri belirli bir eşik değeriyle karşılaştırarak yüzdelik değişimi göstermek için simge kümelerini kullanabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki gibi bir tabloda % değişimi 0 değerinden büyük olan değerlerin yayına yeşil ok, 0 dan küçük olanların yanına kırmızı ok koymak için simge kümelerini kullanabiliriz. 

Yüzdelerin bulunduğu aralığı seçtikten sonra Giriş-Koşşulu Biçimlendirme-Simge Kümeleri-Diğer Kurallar seçeneğini seçtikten sonra, Tür kısmındaki değerleri Sayı olarak değiştirip, Simge kısmındna istediğinizi simgeleri seçerek Tamam düğmesine bastığınızda ekran görüntünüz aşağıdakine benzer şekilde olacaktır. 

Değer Aralıklarını Belirleme: Belirli bir aralıktaki değerleri göstermek için simge kümelerini kullanabilirsiniz. Örneğin, bir hücredeki değer belirli bir aralığa (örneğin, 1 ila 50) girerse, bu durumu bir yeşil daire simgesiyle vurgulayabilirsiniz.

Excel Koşullu biçimlendirme kullanımını ve anlatımı, kurumsal Excel eğitimlerimizde yoğun olarak işlenen ve oldukça geniş bir konudur. Bu örnekler, koşullu biçimlendirme simge kümelerinin kullanılabileceği bazı amaçları göstermektedir. Simgeleri kullanarak verileri görsel olarak analiz etmek ve önemli trendleri veya koşulları hızla belirlemek kolaylaşır. Excel'de, hücreleri seçtikten sonra "Koşullu Biçimlendirme" seçeneğini kullanarak simge kümelerini uygulayabilirsiniz. Tüm Excel eğitimleri için vidoport.com'u ziyaret edebilirsiniz. 

En Başa Dön