Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Google Suit ile Formlar ve Anketler Oluşturmak

Google Suit ile Formlar ve Anketler Oluşturmak
04 Aralık, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Google Suit ile Formlar ve Anketler Oluşturmak

Google Formlar ile Anket Oluşturma

'Google Anket, Formlar ile Anket Oluşturma' kursunu tamamladıktan sonra, Google Suit'in bu güzel özelliklerini kullanarak hem işinizi kolaylaştırabilecek hem de verimliliğinizi arttırabilecek form ve anketler oluşturmayı öğrenmiş olacaksınız.

Google Forms, Google Suite'in bir parçası olarak, çeşitli türde anketler ve formlar oluşturmak için kullanışlı ve etkili bir araçtır. İşte Google Forms ile bir anket oluşturma süreci:

Google Forms'a Erişim: Google Forms'a erişmek için bir Google hesabınızın olması gerekir. Google Drive'ınıza gidin, sol üst köşedeki "Yeni" düğmesine tıklayın ve "Daha fazla" seçeneğinden "Google Formları"nı seçin.

Form Oluşturma: Yeni bir form açılacaktır. Formunuza bir başlık ve açıklama ekleyebilirsiniz.

Sorular Ekleme: Formunuza çeşitli soru tipleri ekleyebilirsiniz: çoktan seçmeli, kısa yanıt, paragraf, onay kutuları, açılır menü ve daha fazlası. Her soruyu ekledikten sonra, soru tipini ve gerekirse diğer ayarları düzenleyebilirsiniz.

Bölümlere Ayırma: Uzun anketlerde, katılımcıların daha iyi takip edebilmesi için formunuzu bölümlere ayırabilirsiniz.

Tasarımı Özelleştirme: Formunuzun görünümünü özelleştirebilir, renkleri değiştirebilir ve bir başlık resmi ekleyebilirsiniz.

Ayarlar: Sağ üst köşedeki dişli çark simgesine tıklayarak formunuzun ayarlarını yapabilirsiniz. Anonim yanıtlar, yanıt gönderim sonrası mesajlar ve yanıt kısıtlamaları gibi seçenekleri burada bulabilirsiniz.

Paylaşım ve Toplama: Formunuzu oluşturduktan sonra, üst sağ köşedeki "Gönder" düğmesine tıklayarak anketinizi paylaşabilirsiniz. E-posta, link veya sosyal medya aracılığıyla paylaşım yapabilirsiniz. Yanıtlar otomatik olarak Google Forms'da toplanır ve analiz edilebilir.

Yanıtları İnceleme: Formunuza verilen yanıtları, formun "Yanıtlar" sekmesinden görebilir ve analiz edebilirsiniz. Ayrıca, yanıtları bir Google E-Tablosuna aktarabilirsiniz.

Google Forms, anketler ve formlar oluşturmak için kolay ve esnek bir yol sunar, ve herhangi bir teknik bilgi gerektirmez. Yaratıcı olun ve ihtiyaçlarınıza uygun formu tasarlayın!

Google Suit'i Neden Kullanmalıyız?

Google Suit modern ofis çalışmaları için son derece işlevsel araçlar sunar. Özellikle anket ve formları kolaylıkla oluşturup tahsil edebilmeniz, iş süreçlerinizi ve müşteri geri dönüşlerinizi sınırsız bir şekilde genişletebilir.

Anketler ve Formlarla Veri Toplayın

Google Anket, Formlar ile Anket Oluşturma eğitim setimiz, bu konudaki becerilerinizi geliştirecek ve işinizi kolaylaştıracak form ve anketleri oluşturmayı öğrenmenize yardımcı olacak. Bu eğitim setinde, Oluşturduğunuz formları göndermek dersimizi de bulabilirsiniz.

Google Suit ile alakalı daha fazlasını araştırmak için lütfen Google Suit Eğitimleri sayfamızı ziyaret edin.

Hem 'Google Suit' hakkındaki eğitim setlerimizi hem de diğer tüm eğitimlerimizi sınırsız şekilde izlemek için Yıllık Üyelik seçeneğimizi tercih edebilirsiniz. Yıllık Üyelik seçeneklerimiz ve ücretlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Herkese Keyifli Öğrenmeler!

En Başa Dön