Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Yeni Başlayanlar İçin Excel Formülleri

Yeni Başlayanlar İçin Excel Formülleri
31 Mart, 2024 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Yeni Başlayanlar İçin Excel Formülleri

Yeni Başlayanlar için Kullanışlı Excel Formülleri

Excel, iş hayatında veri analizi ve yönetimi için vazgeçilmez bir araçtır. Ancak, Excel'i etkili bir şekilde kullanmak için doğru formülleri bilmek önemlidir. İşte yeni başlayanlar için kullanışlı bazı Excel formülleri ve bunların pratik örnekleri:

Excel Kaç Satır Var?

Excel'de büyük veri kümeleriyle çalışırken, kaç satırın olduğunu bilmek önemlidir. Bu bilgi, verilerinizi analiz etmek ve düzenlemek için gereklidir. Excel'de kaç satır olduğunu bulmanın kolay bir yolu, ROWS işlevini kullanmaktır. Örneğin:

excelCopy code

=ROWS(A1:A100)

Bu formül, A1 hücresinden A100 hücresine kadar olan aralıktaki satır sayısını verir.

Excel’i Kitaptan Öğrenmek İsteyenler İçin

Genel Excel Kullanımı - Veri Analizi - Excel Formülleri - Dashboard Raporlama - Query (Sorgu) Ekranları. Excel’i öğrenmek, Excel bilginizi ilerletmek, daha verimli bir Excel kullanıcısı olmanız mükemmel bir kaynak. Türkiye'nin en çok satan ve bir başucu kitabı olarak alınan İleri Düzey Excel 365 kitabımız. Excel'i tüm detayları ile öğrenmeniz için hazırlanmıştır. Excel'i kullanabilen herkese hitap eden bu kitabımızı basılı satın alan tüm kullanıcılarımız için harika bir fırsat sunuyoruz. Bu kitap ile birlikte vidoport.com üzerinden tüm videolu Excel eğitimlerine 3 aylık ücretsiz erişim hakkı sağlıyoruz.

Kariyerinizde Vidoport Uzmanları ile İlerleyin

Vidoport, Excel'den SQL'e, PowerBI'dan Muhasebeye kadar iş hayatında gerekli programların eğitimlerini sunan bir online eğitim platformudur. İster ofiste ister evde, kullanıcıların kişisel ve mesleki gelişimine katkıda bulunmak için tasarlanmıştır. Kolay kullanımlı arayüzü ve esnek öğrenme planları ile herkesin öğrenme hızına uyum sağlar. Bu platform, herkes için uygun ve iş hayatında gerekli becerileri öğreten çeşitli eğitimler sunar. Alanında uzman eğitmenler tarafından hazırlanan içerikler, teorik bilgileri gerçek dünya senaryolarıyla birleştirerek, uygulamalı ve güncel bilgiler sağlar. İş dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu İleri Düzey Excel gibi eğitimlere her zaman girebilirsiniz. Geniş Kapsamlı Eğitim İçerikleri: Excel, PowerPoint, Word, Outlook, SQL, PowerBI ve Muhasebe gibi iş dünyasının en çok ihtiyaç duyulan konularına odaklanır. Hemen Üye Olun ve kariyerinizi geliştirmeye başlayın.

En Başa Dön