Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel Formülleri- ETOPLA ve ÇOKETOPLA arasındaki fark nedir?

Excel Formülleri- ETOPLA ve ÇOKETOPLA arasındaki fark nedir?
18 Eylül, 2022 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel Formülleri- ETOPLA ve ÇOKETOPLA arasındaki fark nedir?

Excel Formülleri ETOPLA ile ÇOKETOPLA Formülü Arasında Fark Nedir? 

Excel'de en sık kullanılan toplama formüllerinden birisi olan ETOPLA işlevi ile farklı alanlardan toplam almaya yarayan ÇOKETOPLA işlevleri bağımsız değişkenlerin sıramasında farklılık gösterir. Excel'in en sık kullanılan işlevlerinden birisi olan Etopla işlevi ile tek şarta bağlı toplamlar alırken, özellikle Excel raporlama ekranlarının vazbeçilmez işlevi olan Çoketopla işlevi ise birden fazla şarta bağlı toplam almak için kullanılır.  Excel'de Pivot Tablo özelliği ile kolay bir şekilde toplamlar alabilmemize karşın, Çoketopla işlevi herzaman vazgeçilmez bir işlevdir. 

ETOPLA formülü ile ÇOKETOPLA Formülü arasındaki en temel fark, ETOPLA formülünde toplam_aralığı bağımsız değişkeni üçüncü bağımsız değişkendir, ancak ÇOKETOPLA’da birinci bağımsız değişkendir. Yani Etopla işlevinde toplam almak istediğiniz hücreleri, işlevin en sonunda seçeriz. Çoketopla işlevinde ise, toplam almak istediğimiz hücreleri işlevinin başında seçeriz. 

Excel'de uzmanlık düzeyine çıkabilmek için ÇOKETOPLA formulünü çok iyi kullanmanız gerekir. vidoport.com üzerindeki formül eğitim videolarını izleyerek, gerek ETOPLA, gerek ÇOKETOPLA konularında uzmanlaşabilirsiniz. 

Buradaki linkte tıklayarak Excel işlevler eğitimlerimizi izleyebilirsiniz.

İyi bir Excel kullanıcısı olmanın yolu, ÇOKETOPLA işlevinin kullanımına hakim olmaktan geçer.

En Başa Dön