Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de Başlıkları Yazdırırken Sabitleme Nasıl Yapılır?

Excel'de Başlıkları Yazdırırken Sabitleme Nasıl Yapılır?
30 Temmuz, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de Başlıkları Yazdırırken Sabitleme Nasıl Yapılır?

Excel'de Başlıklar Yazdırırken Sabitleme Nasıl Yapılır?

Sık sorulan bu sorunun cevabı, başlıkları yazdırmak istediğiniz sayfa sayısına bağlıdır. Eğer tek bir sayfa yazdırmak istiyorsanız, başlıkları sabitlemenize gerek yoktur. Ancak birden fazla sayfa yazdırmak istiyorsanız, başlıkları her sayfada tekrarlamak için sabitlemeniz gerekir.

Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

- Excel'de çalışma kitabınızı açın ve başlıkları sabitlemek istediğiniz sayfayı seçin.

- Sayfa düzeni sekmesine tıklayın ve Sayfa Yapısı grubunda Yazdırma başlıkları simgesine tıklayın.

- Açılan pencerede, Çalışma Sayfası sekmesine geçin ve Yazdırma Başlıkları bölümünde, Üstte Yinelenecek Satırlar kutusuna tıklayarak, her sayfada tekrarlanmasını istediğiniz satır başlıklarını seçin. Seçim yapmak için kutulara tıklayın ve fareyi sürükleyin veya başlık hücrelerinin adreslerini yazın.

- Tamam'a tıklayın.

- Baskı önizlemesinde baktığınızda, başlıkların her sayfada tekrarlandığını görebilirsiniz. Yazdırmaya hazırsanız, Yazdır düğmesine tıklayın.

Bu şekilde, Excel'de başlıkları yazdırırken nasıl sabitlenir sorusunun cevabını öğrenmiş oldunuz. Başlıkları sabitlemek, yazdırılan raporların daha düzenli ve anlaşılır olmasını sağlar. Başlıkları her sayfada çıkmasını öğrenmek için vidoport üzerindeki eğitim videolarından yararlanabilirsiniz. Başlıkların nasıl yazdırılacağını öğrenmek için aşağıdaki ders resmimizin üzerine tıklayabilirsiniz. 

Excel’de en sık yapılan işlemlerden olan yazdırma işlemi veya PDF Kaydetme işleminde, oluşturduğumuz başlıklarınızın her sayfanın başında çıkmasını isteyebiliriz. 

Oluşturduğunuz listelerde Başlıkların her sayfanın başında çıkmasını sağlamak için Sayfa Düzeni sekmesinde Yazdırma Başlıkları (Önceki versiyonlarda Başlıkları Yazdır) seçeneği kullanılır.

Yazdırma Başıkları Nasıl Kullanılır?

www.vidoport.com/egitimkitap.xlsx dosyasını indirerek, Sayfa1’e geçelim.

Ctrl + P tuşlarına bastığınızda, ekrana gelen belgenin çok sayıda sayfadan oluştuğunu görürsünüz.

Fare tekerleğinizi hareket ettirdiğiniz de başlıkların ilk sayfada göründüğünü, diğer sayfalarda başlıkların görünmediğini görürsünüz.

Başlıkların her sayfanın başında çıkmasını sağlamak için;

1- Normal görünüm de iken, Sayfa Düzeni sekmesine tıklayın.

2- Yazdırma Başlıklarına tıklayın.

3- Üstte Yinelenecek Satırlar kutusuna tıklayın ve başlığınızın olduğu satırı veya satırlara tıklayın.

4- Tamam düğmesine tıkladıktan sonra, Baskı Önizleme’de baktığınızda başlığınızın her sayfanın başında geldiğini görürsünüz.

En Başa Dön