Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel’de İstatistik Formülleri: Eğersay İşlevini Kullanarak Veri Sayma

Excel’de İstatistik Formülleri: Eğersay İşlevini Kullanarak Veri Sayma
13 Aralık, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel’de İstatistik Formülleri: Eğersay İşlevini Kullanarak Veri Sayma

Excel’de İstatistik Formüllerinin Kullanımı

Verilerinizle çalışırken onları anlamlı hale getirmenin yollarından biri istatistiksel bir analiz yapmaktır. Bu yazımızda, Excel programında istatistik formülleri kullanmayı ele alacağız. 

Excel'deki Istatistiksel İşlevler

Excel'deki istatistiksel işlevler, veri analizi ve manipülasyonunda çeşitli araçlar sunar. Bu Excel Eğitimleri setinde, geniş bir yelpazede estatistiksel işlevlerin nasıl kullanılacağını öğrenebilirsiniz, başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar.

Eğersay İşlevini Kullanarak Veri Sayma

İstatistik formüllerinden biri olan ve 'Eğersay işlevini kullanarak aralıklardaki değerleri saydırmak' işlemi, belirli bir koşulu karşılayan hücreleri saymamıza olanak sağlar. Bu işlem, veri setimizde belirli bir durumu karşılayan değerleri bulmayı ve onları saymayı kolaylaştırır.

Örneğin; belirli bir güne ait satış bilgilerinizi analiz ediyorsunuz ve belirli bir miktarın üzerinde satış yapan çalışanları bulmaya çalışıyorsunuz. Eğersay işlevini kullanarak, belirli bir miktarın üzerinde satış yapan çalışanların sayısını çıkarabilirsiniz. Bu işlev, veri setlerine odaklanmayı, anlamlı sonuçlar elde etmeyi ve iş akışlarınızı geliştirmeyi kolaylaştırır.

Vidoport'un Excel'de İstatistik Formüllerinin Kullanımı eğitim seti, Eğersay işlevi ve diğer istatistiksel işlevler hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için geliştirilmiştir.

Yıllık Üyelikler konusunda: Vidoport eğitim platformumuzun Yıllık Üyelikleri ile size her zaman ihtiyacınız olan yetkinlikleri geliştirme fırsatı sağlamaktayız. Excel'den Power Point'e, SQL'den Muhasebe'ye kadar birçok konuda yüzlerce eğitim video setlerine erişim sağlayabilirsiniz. Bu sayede özellikle Yıllık Üyelikler ile ekonomik anlamda avantajlı bir seçenek ile kendinizi sürekli olarak geliştirme olanığı yakalayabilirsiniz. Eğitimlerinize hemen başlamak için Yıllık Üyelik oluşturun ve başarıya ulaşma yolunda sizlere rehber olacak bu videoları keşfetmeye başlayın.

En Başa Dön