Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

TOPLA.ÇARPIM İşlevi, F9 tuşu, Veri doğrulamayı nasıl kullanırsınız

TOPLA.ÇARPIM İşlevi, F9 tuşu, Veri doğrulamayı nasıl kullanırsınız
16 Eylül, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

TOPLA.ÇARPIM İşlevi, F9 tuşu, Veri doğrulamayı nasıl kullanırsınız

Excel'de Matematiksel Formüller İle Çalışma

Matematiksel formüllerin belkemiği olan Excel uygulamasını daha etkili kullanmak için bazı temel yetenekleri ve anlamaları bilmeniz gerekmektedir. Bu yazıda, 'Excel Matematiksel Formüller' eğitim setimizde yer alan ve muhasebe alanında kullanabileceğiniz önemli işlevlere odaklanacağız. Bu işlevler; 'TOPLA.ÇARPIM İşlevi, F9 tuşu, Veri doğrulamayı nasıl kullanırsınız?' işlevleridir. 

TOPLA.ÇARPIM İşlevi

TOPLA.ÇARPIM işlevi, tam anlamıyla bir matematiksel devrimdir ve hesaplamlalarınızı hızlandırabilir. İki veya daha fazla dizi veya aralıktaki karşılık gelen öğelerin çarpımlarının toplamını döndürür. Bu, bir satış tablosunda belirli kriterlere göre satışları toplamak veya bir anket dökümünde belirli yanıtların frekansını saymak gibi karmaşık senaryolarda kullanışlıdır.

F9 Tuşu ve Veri Doğrulamanın Kullanımı

İşlevleri anlamanın ve hata ayıklamanın en iyi yollarından biri F9 tuşunun kullanımıdır. Formülü yazarken, işlevin veya formülün bir kısmını seçip, F9 tuşuna basabilirsiniz. Excel, seçiminizin sonucunu görüntüler ve formülünüzün doğru bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol etme olanağı sağlar.

Veri doğrulamanın kullanımı ise, hücrelere girilen bilgilerin önceden belirlenmiş kriterlere uymasını sağlar. Bu sayede verinin doğruluğu ve geçerliliği kontrol edilebilir. Ayrıca ağır bir işlem yükü olmadan user-friendly dropdown listeler oluşturmanıza yardımcı olur.

Bu işlevlere daha detaylı bir şekilde bakmak ve Excel Eğitimleri aracılığıyla bu işlevleri uygulamalı bir şekilde öğrenmek için, size özel olarak hazırlamış olduğumuz eğitim setlerimize göz atabilirsiniz. Diğer bilgilendirici blog yazılarda görüşmek üzere!

En Başa Dön