Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Word'de Kelime, Paragraf, Tüm Belge Nasıl Seçilir?

Word'de Kelime, Paragraf, Tüm Belge Nasıl Seçilir?
28 Aralık, 2022 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Word'de Kelime, Paragraf, Tüm Belge Nasıl Seçilir?

Word kullanmaya başladığınızda ilk öğrenmeniz gereken kavramların başında harf, cümle, kelime seçme işlemlerdir. 

Word'de Tek Harf Nasıl Seçilir?

Tek bir harf seçmek için, seçmek istediğiniz harfin önüne tıklayın ve sol butona basılı tutarak, farenizi sağa doğru hareket ettirin. Birden fazla harf seçmek için farenin sol butonuna basılı tutarak hareket ettirmeniz gerekir. Farenizi aşağıya veya yukarıya doğru hareket ettirdiğiniz zaman diğer kelimelerinde seçildiğini görürsünüz. 

Word'de Kelime Nasıl Seçilir?

Kelime seçmenin en kolay yolu, kelime üzerine çift tıklamaktır. Aynı işlemi klavyeden yapmak isterseniz, kelimenin başına geldikten sonra üst karakter tuşuna basılı tutarak, klavyenizin sağ okunu kullanarak seçimi yapabilirsiniz. 

Birden Fazla Kelime Seçme Nasıl Yapılır?

Birden fazla kelime seçmek için ilk kelimeyi seçtikten sonra, farenin sol butonuna basıp, basılı tutarak farenizi hareket ettirmeniz gerekir. Eğer birbirinden bağımsız olarak kelimeleri seçmeniz gerekirse, Ctrl tuşuna basılı tutarak kelimeleri seçebilirsiniz.

Bir Cümle Seçme Nasıl Yapılır?

Paragraf içindeki bir cümleyi seçmek için klavyeden Ctrl tuşuna basarak seçmek istediğiniz cümlenin üzerinde herhangi bir kelimenin üzerine tıklamanız yeterlidir. 

Uyarı: Word’deki cümle kavramı, iki nokta arasında kalan kısımdır

Word'de Satır Seçme Nasıl Yapılır?

Satır seçmek için satırın karşısındaki boş alanda iken sol butona bir kez basmanız yeterlidir. 

Satır seçmenin bir diğer yolu ise, satırın ilk kelimesinin üzerine tıkladıktan sonra, sol butona basılı tutarak farenizi satırın sonuna kadar götürmektir. Birden fazla satır seçmek isterseniz, satırın ilk kelimesinin üzerine tıkladıktan sonra, sol butona basılı tutarak seçmek istediğiniz son satırın son kelimesine kadar farenizi hareket ettirin. 

Word'de Paragraf Seçme Nasıl Yapılır?

Bir kelimenin üzerine üç kez tıkladığınız zaman, kelimenin bulunduğu paragraf seçilir. Paragraf seçmenin bir diğer yolu ise; sol tarafta bulunan seçim bölgesinde paragrafın karşısında iki kez tıklamaktır. 

Word'de Belgenin Tamamını Seçme Nasıl Yapılır?

Oluşturduğunuz belgenin tamamını seçmek için Ctrl + A tuşuna basabilirsiniz. Tüm belgeyi seçmenin bir diğer yolu ise, sol taraftaki seçim bölgesinde üç kez tıklamanız yeterlidir. 

Belgenin tamamını seçmenin bir diğer yolu ise;

Giriş Sekmesinde yer alan Düzenleme komut kümesindeki Seç düğmesine bastıktan sonra Tümünü Seç düğmesine basabilirsiniz.

İpucu: Bir belgenin tamamını seçmek için, sol taraftaki seçim bölgesinde Ctrl tuşuna basılı tutarak, bir kez tıklamanız yeterlidir.

Word'de Dikey Metin Bloğunu Seçmek Nasıl Yapılır?

Oluşturduğunuz metinde dikey olarak bir metin bloğunu seçmek için, farenizin sol butonu ile klavyeden Alt tuşunu kullanmanız gerekir. Alt tuşuna bastıktan sonra, farenizin sol butonuna basarak istediğiniz seçimi yapabilirsiniz. 

Word'de Geniş Metin Bloklarını Seçme Nasıl Yapılır?

Geniş bir metin bloğunu seçmenin kolay yolu, seçimi başlatmak istediğiniz ilk kelimenin üzerine tıkladıktan sonra, klavyenin Üst karakter tuşuna basılı tutarak, seçimi bitirmek istediğiniz aralığın sonuna tıklamaktır. Bu işlemi yaptığınız zaman aradaki ifadelerin seçildiğini görürsünüz.

Birbirinden Bağımsız Satırlar Word'de Nasıl Seçilir?

Birbirinden bağımsız olarak birden fazla satırı seçmek için Ctrl tuşuna basarak seçim yapmanız gerekir. Farenizin işaretçisini sol taraftaki seçim bölgesine getirdiğiniz zaman, fare işaretçinizin sağa doğru yatık hale geldiğini görürsünüz. Bu durumda seçimi yapmak istediğiniz ilk satıra tıkladıktan sonra Ctrl tuşuna basılı tutarak birbirinden farklı satırları seçebilirsiniz.

En Başa Dön