Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de Bilinmesi Gereken Püf Noktaları: F2 ve F9 Tuşlarının Kullanımı

Excel'de Bilinmesi Gereken Püf Noktaları: F2 ve F9 Tuşlarının Kullanımı
09 Kasım, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de Bilinmesi Gereken Püf Noktaları: F2 ve F9 Tuşlarının Kullanımı

Excel Öğrenirken Bilinmesi Gerekenler: F2 ve F9 Tuşlarının Kullanımı 

Excel'de İpuçları ve Püf Noktaları Įle Ustalığa Yolculuk

 

Microsoft Office programlarından biri olan Excel, iş verimliliğinizin artmasına yardımcı olacak bir araçtır. Biz de bu güçlü aracı kullanmanızda size yardımcı olacak eğitimler sunuyoruz. Bu blog yazımızda, 'Excel'de İpuçları ve Püf Noktaları' eğitim setimiz kapsamında size bir dersin özetini sunacağız. 

Microsoft Excel'de "F2" ve "F9" tuşları önemli işlevlere sahiptir:

F2 Tuşu: Bir hücreyi düzenleme moduna alır. Hücreye çift tıklayarak veya hücreyi seçip "F2" tuşuna basarak hücre içeriğini hemen düzenlemeye başlayabilirsiniz. Bu, formüller veya veri girişi için kullanışlıdır çünkü hücre içeriğini doğrudan görebilir ve değiştirebilirsiniz.

F9 Tuşu: Excel'de "F9" tuşu, bir formül içindeki ifadeleri hesaplamak için kullanılır. Formül çubuğunda bir formül yazarken, formülün bir kısmını seçip "F9" tuşuna basarak o kısmın sonucunu hesaplayabilir ve görebilirsiniz. Bu, büyük ve karmaşık formüllerde hata ayıklama yaparken oldukça yararlıdır. Ancak, "F9" tuşuna bastıktan sonra yapılan değişiklik kalıcı olur, eğer geri almak istiyorsanız, hemen "Ctrl + Z" tuş kombinasyonunu kullanarak geri alabilirsiniz.

Ayrıca, "F9" tuşu tüm çalışma kitabındaki formülleri yeniden hesaplamak için de kullanılabilir. Bu genellikle manuel hesaplama modunda çalışırken yararlıdır.

F2 ve F9 Tuşları İle Formülleri Nasıl Sabit Değere Dönüştürebiliriz?

'F2 ve F9 Tuşları ile formülleri sabit değere dönüştürmek' dersimizde, bu iki tuşun özellikleri ve kullanımlarını detaylı bir şekilde incelemekteyiz. 

Eksiksiz Excel Eğitimi

Yeni başlayanlar ve Excelde deneyimi olan kişiler için Excel Eğitimleri'mizi düzenlemekteyiz. İster baştan başlayın ister deneyiminizi artırın.

Vidoport'un yıllık üyeliğine kaydolarak tüm Excel derslerine ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz. Yıllık Üyelik'le daima güncel kalarak Excel'deki becerilerinizi sürekli geliştirin. Yıllık Üyelik detaylarını sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Eğitim setlerimiz ile Excel üzerindeki deneyiminizi geliştirin ve profesyonelleşin. Daha fazla bilgi almak için Yıllık Üyelik'mizi tıklayın.

En Başa Dön