Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'i Neden Öğrenmeliyiz?

Excel'i Neden Öğrenmeliyiz?
23 Mart, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'i Neden Öğrenmeliyiz?

Excel bilginiz iyi olmalıdır çünkü; İşe başvurusu yaptığınızda veya işe girdiğinizde sizden mutlaka Excel'i iyi bilmeniz istenecektir. Excel, İş dünyasında, veri yönetimi ve analiz işlerinde sıklıkla kullanılan bir programdır ve işletmelerde çalışmak için ve kişisel olarak da Excel'i iyi bilmek oldukça önemlidir.

Excel'i iyi bilmemiz için önemli nedenlerden bazıları:

➡ Excel, büyük veri kümelerini yönetmek ve analiz etmek için oldukça etkili bir araçtır. İşletmeler, finansal verileri, müşteri verilerini, stok verilerini ve diğer verileri Excel aracılığıyla tutabilir, yönetebilir, analiz edebilir ve raporlayabilir. Excel'in Pivot Tablo özelliği, ÇOKETOPLA gibi formülleri verilerinizi raporlamayı sağlarken, Hedef Ara, Senaryo Yöneticisi gibi özellikleri de verileriniz analiz etmenizi, yorumlamanızı ve hedefe ulaşmak için varmanız gereken sonuçlara ulaşmanızı sağlar. Veri Analizi ve Yönetimi Excel'in en güçlü olduğu yönlerinden birisidir. Çalışacağınız sektör ne olursa olsun, mutlaka Excel dosyaları ile çalışırsınız ve işinizle ilgili dosyaları kullanmanız gerekir. Zorluk çekmemek için Excel bilginizin iyi olması önemlidir.

➡ Muhasebe, Finans ve Raporlama alanında çalışacaksanız, Excel, işletmelerin günlük alış-satış, günlük kasa takibi, çek ödemelerinin takibi, kredi ödemelerinin takibi, fiyat-teklif listeleri oluşturmak gibi işlemlerini de kolaylaştırır. Excel sayfalarında, fatura hazırlama, takvim oluşturma, bütçe hazırlama gibi işlemler hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilir. İster on satır ister binlerce satırlık verileri hatasız bir şekilde düzenlemek ve hesaplamak için Excel kullanılır. Excel KOBİ dediğimiz Küçük ve Orta Boy işletmeler için vazgeçilmez bir programdır. Excel'in istatistik formüllerini, Finansan formüllerini temel düzeyde bile bilmek, bu alanlarda çalışacaksanız size oldukça kolaylık sağlar. Finans, Muhasebe çalışanlarının vazgeçemediği bir programdır Excel.

➡ Excel, şirketlerin finansal analizleri için de oldukça önemlidir. İşletmeler, Excel aracılığıyla bütçe planlaması, nakit akışı yönetimi, finansal tablo analizi ve diğer finansal işlemleri yapabilir. Finansal Raporlar oluşturulur. Finansal işlemler ve Finansal formülleri kullanarak, elinizdeki verilerin analizlerini yapabilir, kredi ödemelerini, Faiz hesaplamalarını yapabilirsiniz. Finansal işlemlerde Excel oldukça geniş özelliklere sahiptir. Özellikle Finans alanında çalışıyor iseniz, Excel'in günlük kullanımı dışında Finansal Formüllerinin kullanımını da iyi bilmeniz gerekir. 

Excel'i iyi bilmek oldukça önemlidir. Eğer Excel'i öğrenmek istiyorsanız, online eğitim siteleri size yardımcı olabilir. Özellikle vidoport gibi interaktif eğitim siteleri, Excel öğrenmek isteyenler için sıfırdan başlayan eğitimleri ile oldukça uygudur.

En Başa Dön