Excel'in güçlü sorgu ve Power Query özelliklerini kullanarak 3 milyon satır..
Muhasebe öğrenmek istiyorsanız yada Muhasebe alanında çalışmak istiyorsanız sıfırdan muhasebe öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Temel muhasebe kavramlarını öğrenin: Muhasebe, finansal kayıtların tutulması, analizi, raporlanması ve yorumlanmasını içerir. Muhasebe temel kavramları arasında varlıklar, borçlar, özkaynak, gelir ve giderler yer almaktadır. Bu kavramların anlamını ve işleyişini öğrenmek, muhasebe öğrenmenin temel taşlarından biridir. Muhasebe nedir, neden vardır, neden ihtiyaçtır gibi genel muhasebe kavramı hakkında araştırma yapın ve Muhasebe kavramının iş hayatındaki önemini kavrayın.
Muhasebe yazılımı öğrenin: Günümüzde tüm işletmeler, muhasebelerini yazılımlar üzerinden tutmaktadır. Türkiye'de bilinen Popüler muhasebe yazılımlarından bazıları Luca, Netsis, Logo, Dia, Paraşüt, Bizim Hesap gibi Muhasebe programlarının kullanımlarını araştırın, demo versiyonlarını inceleyin. Muhasebe yazılımı, finansal kayıtların tutulması, analizi ve raporlanması için kullanılır. Bu yazılımların kullanımını öğrenerek, finansal kayıtların nasıl tutulacağını öğrenebilirsiniz.
Muhasebe denklemlerini öğrenin: Muhasebede kullanılan gelir-gider, aktiff-Pasif gibi kavramları, bilanço denklemi ve gelir tablosu denklemler, finansal kayıtların doğru bir şekilde kaydedilmesi ve analiz edilmesi için gereklidir ve iyi bilinmesi gereken konulardır.
Muhasebe kayıtlarını öğrenin: Muhasebe kayıtları, finansal kayıtların nasıl tutulduğunu ve analiz edildiğini gösterir. Muhasebe kayıtları arasında genel muhasebe kayıtları, satın alma kayıtları, satış kayıtları ve nakit kayıtları yer alır. Bu kayıtları öğrenerek, finansal kayıtların nasıl tutulduğunu ve analiz edildiğini anlayabilirsiniz. Örneğin, Alış faturalarının hangi hesaba işleneceği, satış faturalarının hangi hesaba işleneceği gibi kavramları öğrenin.
Sıfırdan İleri Düzey Muhasebe Öğrenmek için tıklayınız.
Muhasebe raporlarını öğrenin: Muhasebe raporları, finansal kayıtların analiz edilmesi ve yorumlanması için kullanılır. Bilanço, gelir tablosu ve nakit akışı raporları, muhasebe raporları arasında en yaygın olanlardır. Bu raporları nasıl okuyacağınızı ve yorumlayacağınızı öğrenerek, finansal kayıtların sağlıklı bir şekilde analiz edilmesine yardımcı olabilirsiniz.
Muhasebe uygulamaları yapın: Muhasebe öğrenmenin en iyi yollarından biri, pratik yapmaktır. Bir işletme hesap defteri veya bir muhasebe yazılımı kullanarak pratik yaparak, muhasebe işlemlerini daha iyi anlayabilirsiniz.
Sonuç olarak, muhasebe öğrenmek için sabırlı olmanız ve zaman ayırmanız gerekmektedir. vidoport üzerindeki Muhasebe başlığında yer alan eğitim videoları ile Muhasebe kavramını sıfırdan ileri düzey'e kadar öğrenebilirsiniz.