Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

İnsan Kaynaklarında Excel Uygulamaları- Raporlamaları

İnsan Kaynaklarında Excel Uygulamaları- Raporlamaları
19 Eylül, 2022 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

İnsan Kaynaklarında Excel Uygulamaları- Raporlamaları

Excel'in en yoğun kullanıldığı alanlardan birisi de firmaların İnsan Kaynakları alanıdır. Eğer İnsan Kaynaklarında çalışıyor veya çalışmayı düşünüyorsanız, iyi bir Excel kullanıcısı olmanız; firmanızın insan kaynakları yükünün hesaplanmasından günlük puantaj hesabına, çalışan sayılarının, kıdemlerinin, maaşlarının raporlanmasına kadar bir çok raporu rahatlıkla yapmanızı sağlar.

Excel'de çalışanların çalışma sürelerini tutmaktan, kıdem hesaplamalarına, Maaş aralıklarını belirlemeye kadar çok geniş bir alanda İnsan Kaynakları Excel tabloları oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz Excel listeleri ile çalışan sayılarınızın yıllar bazındaki değişimleri, bunların grafiklerini rahatlıkla oluşturabilirsiniz. Excel İnsan kaynaklarından farklı olarak Maaş ve bodrolama alanında da yoğun olarak kullanılır. Günlük puantaj hesabı tutma, bunların toplam raporlarını oluşturma gibi işlemeri rahatlıkla yapılabilir. 

İnsan Kaynakları alanında çalışanların iyi bilmesi gereken önemli Excel konuları

- Günlük Excel kullanımı

- Sıralama, Filtreleme, Hesaplama yapma özellikleri

- Yazdırma, PDF kaydetme özellikleri

- EĞER, İÇ İÇE EĞER gibi şarta bağlı hesaplama formülleri

- EĞERSAY, ÇOKEĞERSAY gibi formüllerin kullanımı

- DÜŞEYARA (Yeni Versiyonlarda ÇAPRAZARA) formülünün kullanımı

- PİVOT TABLO oluşturma özelliklerinin iyi kullanımı

Excel'de yukarıdaki konulara hakim olduğunuzda, insan kaynakları uygulamaları ile istediğiniz tabloları oluşturabilir, raporlamaları yapabilirsiniz. 

Excel İnsan Kaynakları uygulamalarında istediğiniz işlemleri yapmak için öncelikle İleri Düzey Excel eğitim setimizi tamamlamalısınız. Bu setimiz sizin Excel kullanımınızı oldukça iyi bir düzeye getirecektir. Daha sonra ise yine vidoport üzerindeki İnsan Kaynakları Uygulamaları eğitim setimizi tamamlamalısınız. 

İnsan Kaynakları alanında en sık kullanacağınız Excel formüllerinden olan DÜŞEYARA formülü, yeni versiyonlarda kullanmaya başladığımız ÇAPRAZARA Formülünün kullanımını tüm detayları ile bilmek sizi, İnsan kaynakları alanında öne çıkmanızı sağlayacaktır.  

Excel'de aşağıdaki gibi bir İnsan Kaynakları tablosu oluşturmanız mümkündür. Bu tablonun nasıl yapıldığını görmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. 

İnsan Kaynakları Excel Eğitim Videoları

vidoport üzerine yeni eklenen eğitimimiz ile, çalışanlarınızın listelerinden yararlanarak, Yaşlarına, Cinsiyetlerine, Kıdem aralıklarına ve maaş aralıklarına göre Dashboard raporlamayı nasıl yapılacağı adım adım bu linke tıklayarak öğrenin.

vidoport üzerindeki İnsan Kaynakları eğitim setimiz ile, İk biriminde çalışanların ihtiyaç duyduğu Excel dosyalarına erişebilirsiniz.

#Excel

En Başa Dön