Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de #DEĞER hatalarını gizlemek, EĞERHATA işlevi kullanımı

Excel'de #DEĞER hatalarını gizlemek, EĞERHATA işlevi kullanımı
18 Eylül, 2022 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de #DEĞER hatalarını gizlemek, EĞERHATA işlevi kullanımı

Excel Formüllerinde #DEĞER Hatasını Gizlemek

Excel'i kullanmaya başladığınızda, basit toplamalar yapmaktan, basit çizelgeler hazırlamaktan çok daha fazla bir program olduğunu görürsünüz. Excel'de formüller kurmaya başladığınızda, farklı sebeblerden kaynaklan hatalar ile karşılaşmaya başlarız.

### Hatası Nasıl düzeltilir? konusunu arıyorsanız bu linke tıklayabilirsiniz.

#DEĞER hatası neden oluşur. 

Örneğin bir hücrede sayı varken, diğer hücrede metin varsa ve biz bu iki hücrede çarpma işlemi uygularsak #DEĞER hatası ile karşılarız. Yani değer hataları metinler ile sayıların çarpılması gibi sonuçlarda ortaya çıkar. 

Excel'de #DEĞER hatası nasıl çözülür?

En sık karşılaşılan Excel formül hatalarının başında gelen #DEĞER hatası Excel'de metin içeren hücreler ile sayı içeren hücreleri birbiriyle çarptığınızda karşılaştığımız bir hata türüdür. Excel formüllerinde oluşan değer hatası gibi hataları gidermek için EĞERHATA işlevini kullanmanız gerekir. ( İngilizcesi IFERROR )

Excel EĞERHATA formülü nasıl kullanılır?

Excel formülleri bildiğiniz gibi = işareti ile başlar ve hücre adreslerini, işlevleri, sabitleri kullanarak da ilerler. Formülleri oluşturmaya başladığınızda, bazı formül sonuçlarınızın hata değerleri döndürdüğünü görürsünüz. Formüllerde karşılaştığımız hatalar, özellikle raporlama ekranlarında tablolarınızın düzgün görünmesini engeller. Düşeyara işlevinde yoğun olarak kullanılan Eğerhata işlevi, aslında tüm Excel formüllerinde kullanılabilir  

- vidoport üzerindeki eğitim setlerimize 6 taksit fırsatıyla üye olmak için üyelik seçeneklerimize göz atın.

Örneğin aşağıdaki bir tablonuzun olduğunu düşünelim.



Burada C sütununda yer alan Satış YOK ifadesi, D sütunda yer alan formülde hataya neden olmaktadır. #DEĞER hatası Satış yok ifadesi ile I1 hücresinde yer alan değerlerin çarpılması sonucu oluşur. Buradaki #DEĞER hatasını gidermek için EĞERHATA işlevini aşağıdaki gibi kullanabiliriz.  

=EĞERHATA(C2*$I$1;"")

Bu formül, C2*$I$1 formülü hata vermezse, sonucu döndürür, hata verir ise ; ifadesinden sonra ne yazarsanız o sonucu döndürür. 

=EĞERHATA(C2*$I$1;"") - Bu formül hata verdiği zaman "" yani boş değer döndürür ve hata olan yerlere boşluk gelir. 

=EĞERHATA(C2*$I$1;"Hata var") -  Bu formül hata verdiği zaman, hata oluşan hücrelere Hata var yazar. Burada çift tırnak aralığına istediğiniz değeri yazabilir. iki çift tırnak arasına yazdığınız her şey metinsel ifade olarak değerlendirilecektir. 

=EĞERHATA(C2*$I$1;0) -  Bu formül hata verdiği zaman, hata oluşan hücrelere 0 değerini yazar.

=EĞERHATA(C2*$I$1;C2) -  Bu formül hata verdiği zaman, hata oluşan hücrelere C2 hücresindeki değeri döndürür.

vidoport.com üzerindeki EĞERHATA ve IFERROR konularını içeren eğitim videolarını bu linke tıklayarak izleyebilirsiniz. 

Excel'i öğrenmek ve Excel konularında kendinizi geliştirmek için vidoport üzerindeki eğitimlerden yararlanabilirsiniz. Oldukça geniş bir Excel kütübanesine sahip olan vidoport.com, Excel'in başlangıç eğitimlerinden, Excel raporlama eğitimlerine, Excel Programlama - VBA eğitimlerinden, Excel grafikler oluşturmaya kadar tüm Excel konularını kapsar. 

vidoport.com'u ziyaret etmek için bu linke tıklayabilirsiniz.

En Başa Dön