Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel Nedir? Excel ile Neler Yapılır?

Excel Nedir? Excel ile Neler Yapılır?
16 Şubat, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel Nedir? Excel ile Neler Yapılır?

Excel Nedir? Neler Yapılır?

Microsoft Excel, verileri düzenlemek ve analiz etmek için kullanılan bir elektronik tablo yazılımıdır. Veri analizi, hesaplama, raporlama ve veri görselleştirme gibi çeşitli işlerde kullanılan bir yazılım olan Excel’i bilmek, verilerin daha etkili ve hızlı bir şekilde yönetilmesini, analiz edilmesini ve sonuçların görsel olarak sunulmasını mümkün kılar. 

Excel’de Neler Yapıbilirsiniz?

Excel'de gerçekleştirebileceğiniz bazı işler şunlardır:

Excel’de Verileri girin ve biçimlendirin: Excel'de Hücrelere veri girebilir ve görünümlerini değiştirmek için hücreleri biçimlendirebilirsiniz. Biçimlendirmeleri tek tek yapabileceğiniz gibi Koşullu Biçimlendirme gibi gelişmiş Excel özelliklerini kullanarak ta şarta bağlı biçimlendirmeler yapabilirsiniz. 

➡ Sıfırdan Excel'i öğrenmek istiyorsanız vidoport üzerindeki bu eğitim setimize göz atın.

➡ Excel'de Koşullu Biçimlendirme Kullanımını Öğrenmek için bu linkten yararlanabilirsiniz.

Formülleri ve işlevleri kullanın: Excel’de TOPLA, ORTALAMA, SAYI ve EĞER gibi formülleri ve işlevleri kullanarak hesaplamalar yapabilir ve verileri analiz edebilirsiniz.

Excel Formülleri Nasıl Kullanılır.

Excel'de Toplama Formülleri Nasıl Kullanılır Blog yazımız.

Çizelgeler ve grafikler oluşturun: Çubuk grafikler, çizgi grafikler ve pasta grafikler gibi çizelgeler ve grafikler oluşturarak verilerinizi görselleştirebilirsiniz. Verileriniz görselleştirme amacıyla kullanıdığımız Excel Grafikleri, geniş bir grafik kütüphanesine sahiptir. Grafiklerin kullanımını öğrenmek için bu linke tıklayabilirsiniz. 

Verileri sıralayın ve filtreleyin: Verileri alfabetik veya sayısal olarak sıralayabilir ve belirlediğiniz ölçütlere göre belirli verileri görüntülemek için filtreleri kullanabilirsiniz.

Pivot tablolar oluşturun: Verileri kompakt ve esnek bir şekilde özetlemek ve analiz etmek için pivot tablolar oluşturabilirsiniz.

Bu özellikler, Microsoft Excel'in birçok özelliğinden yalnızca birkaçıdır. Daha fazla bilgi edinmek için Excel'in yardım kaynaklarına başvurabilir, vidoport üzerindeki Excel Eğitim Setlerimize göz atabilirsiniz. 

Excel’in İyi Bilinmesi Gereken Konularından: Pivot Tablo

Excel pivot tablo, verilerin dinamik olarak analiz edilmesini ve gruplandırılmasını sağlayan ve yoğun olarak kullanılan bir Excel özelliğidir. Pivot tablolar, verileri belirli kriterlere göre gruplandırarak, verilerin hızlı ve etkili bir şekilde analiz edilmesini ve sunulmasını mümkün kılar.

Excel’de Pivot tablo oluşturulduğunuzda, verileri sütunlar ve satırlar arasında gruplandırarak ve özet veriler oluşturulur. Satırlara ve sütunlara koyduğunuz veri başlıklarını istediğiniz gibi değiştirerek, en uygun görünüme sahip Pivot tablo'yu oluşturursunuz. Pivot tablolar, verilerin görsel olarak sunulmasına da olanak tanır ve verilerin hızlı ve etkili bir şekilde analiz edilmesini sağlar. Ayrıca Pivot tablolar, farklı veri gruplamalarını denemek, verilerin farklı açılardan incelenmesini sağlamak ve verilerin daha anlaşılır hale getirilmesini sağlamak için kullanılabilir.

➡ Excel'de Pivot Tablo Oluşturmak

Excel pivot tablo, verilerin hızlı ve etkili bir şekilde analiz edilmesine olanak tanıyan bir veri analitik aracıdır. Pivot tablo, verilerin belirli kriterlere göre gruplandırılması, toplandığı ve özetlendiği dinamik bir tablo şeklinde sunar. Pivot tablolarda, veriler hücre, satır veya sütun başlıkları gibi farklı kategorilere göre gruplandırılabilir ve farklı işlemler yapılabilir, örneğin toplama, ortalama, en yüksek veya en düşük değer bulma gibi. Bu, verilerin anlaşılması ve değerlendirilmesi için çok daha hızlı ve etkili bir yol sunar.

Excel pivot tablolarını kullanmak, verilerin yapısını ve veriler arasındaki ilişkileri anlamaya yardımcı olur. Ayrıca, pivot tablolar verilerin görsel olarak sunulmasına olanak tanır ve verilerin anlaşılmasını kolaylaştırır.

En Başa Dön