Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel Satır Ekleme Nasıl Yapılır?

Excel Satır Ekleme Nasıl Yapılır?
17 Aralık, 2022 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel Satır Ekleme Nasıl Yapılır?

Excel'de Satır Ekleme Yöntemleri

Excel'de tablolar oluşturduğunuzda sık yaptığımız işlemlerden bir taneside tablomuzun satırlarının arasına boş satırlar eklemektir. Excel'de satır eklemenin farklı yöntemleri vardır. 

Excel Satır Ekleme Kısayolu

Tek bir satır eklemek için klavye kısayolu oldukça kullanışlıdır. Excel'de klavyeyi kullanarak satır eklemek için Türkçe Excel kullanıyorsanız sırasıyla Alt, E, S tuşlarına sırayla basmanız yeterlidir. Eğer ingilizce Excel kullanıyorsanız Alt, i, R tuşlarına basabilirsiniz. 

Toplu olarak boş satır eklemek istiyorsanız, eklemek istediğiniz kadar satırı seçtikten sonra Alt, E, S tuşlarına basabilirsiniz. 

Excel'de satır eklemenin bir diğer kısayolu ise yaptığımız işi tekrar yapmamızı sağlayan F4 tuşunu kullanmaktır. Bir tane boş satır ekledikten sonra F4 tuşuna basarak, yeni boş satırlar eklemeniz mümkündür. 

- Excel'de uzman olmak mı istiyorsunuz? vidoport üyeleri arasına katılın. 6 taksit ödeme fırsatı ile üyemiz olun, eğitimlerinize reklamsız, kesintisiz devam edin Hemen Üye Olun. - 

Satır Ekleme'de Menüleri Kullanmak

Excel kullanırken Satır eklemeniz gerektiğinde kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise Giriş menüsünde Yer alan Ekle düğmesini kullanmaktır.

Satır eklemek istediğiniz hücreyi seçtikten soran Giriş menüsünden Ekle düğmesine tıklayarak, Sayfa Satırları Ekle düğmesine bastığınızda satır eklemenin yapıldığını görürsünüz. 

Sağ Butonu Kullanarak Satır Eklemek

Excel'de satır eklemenin bir diğer yolu ise, farenizin sağ buton tuşunu kullanmaktır. Satır eklemek için sağ buton menüsünü iki ayrı yerde kullanabilirsiniz. 

Hücre içinde iken satır eklemek için, hücrenin içinde sağ butona basın ve açılan menüden Ekle seçeneğini seçin. Ekle seçeneğini seçtiğinizde Excel'de Ekle menüsü açılacaktır. Bu menüden Satır Ekle seçeneğini seçerek satır ekleyebilirsiniz. 

Sağ buton ile satır eklemenin en çok kullanılan yolu ise, sol taraftaki satır rakamlarının üzerinde sağ butona basmaktır. Satır numarasının üzerinde sağ butona bastığınızda açılan menüden Ekle seçeneğini seçtiğiniz zaman satırın eklendiğini görürsünüz.

Excel'in kısayolları ve kolaylıklarını öğrenmek için vidoport üzerindeki Kısayollar ve İpuçları eğitim setimizi inceleyebilirsiniz

 

En Başa Dön