Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de Veri Doğrulama ile 5 ve 5’in Katları Şeklinde Bilgi Girmek

Excel'de Veri Doğrulama ile 5 ve 5’in Katları Şeklinde Bilgi Girmek
13 Ekim, 2022 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de Veri Doğrulama ile 5 ve 5’in Katları Şeklinde Bilgi Girmek

Excel Veri Doğrulama Nedir?

Excel'de hücrelere belirli şartlara bağlı veri girişi yapmak için Veri Doğrulama özelliğini kullanabilirsiniz. Hücrelere, Metin uzunluğu, Tarih aralığı, açılır liste kutuları şeklinde veri girişlerine şartlar vermek isterseniz, Veri Doğrulama özelliğini kullanmanız gerekir. Örneğin bir veri girişi esnasında listeye girilecek olan verileri önceden belirlediğinizde, veri girişi sırasında bu listeden bilgi seçtirerek, başka bir bilginin girilmesini engelleyebilirsiniz. 

Excel’de hücrelere veri girişlerini de kısıtlamalar yapmak için kullanıdığımız yöntem, Veri Doğrulama özelliğidir.

Excel’in veri doğrulama özelliği, hücrelere veri girişini kısıtladığı için, hatayı da en aza indiren bir yöntemdir ve yoğun olarak da kullanılır. Excel'de seçtiğimiz bir aralığıa 5 ve 5'in katlarını girmeyi zorunlu kılmak için Veri Doğrulama penceresi içinde MOD işlevini kullanmamız gerekir. 

Bkz: MOD işlevi nasıl kullanılır.

Seçtiğimiz aralığa Veri doğrulama ile 5 ve 5'in katlarını girmeyi zorunlu kılmak için,

     1- Rakamların girileceği aralığı seçin.

     2- Veri menüsünden Veri Doğrulama ‘yı seçin.

     3- Verilen kısmından Özel ifadesini seçin. 

     4- =Mod(B2;5)=0 yazın ve Enter tuşuna basın.

Daha sonra seçtiğiniz hücreye farklı rakamlar girdiğiniz de hata ile karşılaşırsınız. Doğru bir şekilde formülü yazdıysanız, 5 ve 5'in katlarını girebilmeniz gerekir. 

Bkz: Veri Doğrulama Özelliğinin Kullanılması. 

Excel Öğrenmek için videolu dersler

Excel'i öğrenmeye hemen başlamak için vidoport üzerindeki Temel ve Orta Düzey Excel öğrenme setlerimiz ile hemen başlayabilirsiniz. Eğer ileri düzey Excel öğrenmek istiyorsanız İleri Düzey Excel Eğitimleri öğrenme yolumuzda bulunan Excel setlerini sırayla takip edebilirsiniz. Eğer Excel'de uzmanlık düzeyine çıkmak istiyorsanız, Excel uzmanlık Eğitim setlerimizin bulunduğu Excel Uzmanlık Eğitimleri öğrenme yolunu takip edebilirsiniz. 

Bu öğrenme yollarının dışında tüm Excel eğitimlerimize göz atmak için buradaki linkten yararlanarak, vidoport üzerinde bulunan tüm Excel eğitimlerine ulaşabilirsiniz. 

 

En Başa Dön