Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

MAC için Excel : Sıfırdan İleri Düzeye, İş Dünyasında Excel'in Önemi ve Pivot Tablo'da Hesaplamalar Yapmak-1

MAC için Excel : Sıfırdan İleri Düzeye, İş Dünyasında Excel'in Önemi ve Pivot Tablo'da Hesaplamalar Yapmak-1
25 Eylül, 2024 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

MAC için Excel : Sıfırdan İleri Düzeye, İş Dünyasında Excel'in Önemi ve Pivot Tablo'da Hesaplamalar Yapmak-1

MAC için Excel : Sıfırdan İleri Düzeye, İş Dünyasında Excel'in Önemi

İş dünyasında veri analizi ve raporlama denilince ilk akla gelen Excel oluyor. İster bir startup'ta çalışın ister büyük bir şirkette; Excel bilgisi, her pozisyonda işlerinizi kolaylaştıracaktır.

Özel Hesaplamalar (Calculated Field) Eklemek

Pivot tablo içinde mevcut hesaplamaların dışında özel hesaplamalar da yapabilirsiniz. Bu, özellikle pivot tablodaki verilere dayalı yeni hesaplamalar yapmanız gerektiğinde işe yarar. Örneğin, toplam satışlar ile maliyet arasındaki farkı bulmak isteyebilirsiniz.

Hesaplanmış Alan Eklemek için:

  1. Pivot tablo içinde herhangi bir hücreye tıklayın.
  2. PivotTable Analyze (Pivot Tablo Analizi) sekmesine gidin.
  3. Alanlar, Öğeler ve Kümeler (Fields, Items & Sets) seçeneğine tıklayın, ardından Hesaplanmış Alan (Calculated Field) seçeneğini seçin.
  4. Açılan pencerede, yeni oluşturmak istediğiniz hesaplama için bir ad verin ve hesaplama formülünüzü girin. Örneğin, "Kâr" adında bir hesaplanmış alan oluşturabilir ve formüle =Satışlar - Maliyet yazabilirsiniz.
  5. Hesaplama tamamlandığında pivot tabloya otomatik olarak yeni bir hesaplanmış alan eklenir.

Veri analizi ve raporlamada hayat kurtaran özelliklerden biri olan Pivot Tablo, 'Pivot Tablo'da Hesaplamalar Yapmak-1' dersimizde detaylıca ele alınıyor.

Excel Eğitimlerimizle Sıfırdan İleri Düzeye

Vidoport üzerindeki Excel eğitimleri, sıfırdan başlayıp ileri düzeye kadar gitmenizi sağlayacak kapsamlı ve kaliteli içerikler sunar. Her seviyede hazırlanan videolar, gerçek dünyadaki uygulamalarla desteklenir ve kullanıcıların Excel'de daha etkin çalışmasını sağlar. Sertifikalı eğitim programları ile kariyerinizde bir adım öne çıkabilir, öğrendiklerinizi profesyonel hayatınıza entegre edebilirsiniz.

Mir'i kitleden toplar Excel Eğitimleri arasında 'MAC için Excel : Sıfırdan İleri Düzeye Excel Öğrenin' eğitimimiz, Excel bilginizi bir üst seviyeye taşıyacaktır.

Yıllık Üyeliklerle Eğitim Setlerine Ulaşın

Yıllık Üyelikler sayesinde hem Excel videolarını hem de diğer eğitim setlerimizi sınırsızca izleyebilir, bilginizi genişletebilirsiniz.

En Başa Dön