Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Temel Muhasebe Kavramları: Hesap Grupları ve Yardımcı Hesaplar Rehberi

Temel Muhasebe Kavramları: Hesap Grupları ve Yardımcı Hesaplar Rehberi
09 Ekim, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Temel Muhasebe Kavramları: Hesap Grupları ve Yardımcı Hesaplar Rehberi

Temel Muhasebe Kavramları: Hesap Grupları ve Yardımcı Hesaplar

Merhaba, bugün sizlerle birlikte Muhasebe alanında bir adım daha atıp 'Hesap Grupları ve Yardımcı Hesaplar' konusunu ele alacağız. Temel Muhasebe Kavramları eğitim setimizin bu bölümünde finansal tabloların oluşturulmasında önemli bir rol oynayan bu unsurları detaylıca inceleyeceğiz.  

Hesap Grupları Nedir?

Hesap grupları, bilanço ve gelir tablosundaki hesapları düzenlemek ve sınıflandırmak için oluşturulan kategorilerdir. Bununla birlikte, her hesap grubunun kendine ait özellikleri bulunmaktadır.

Yardımcı Hesaplar Nedir?

Ana hesapların daha ayrıntılı izlenmesi ve kontrol edilmesi için oluşturulan alt hesaplara 'Yardımcı Hesaplar' denir. Yardımcı hesaplar, ana hesabın daha detaylı bir analizini sağlar.

Eğer bu konuyu daha detaylı öğrenmek isterseniz, Hesap Grupları- Yardımcı Hesaplar dersimize göz atabilirsiniz. Ayrıca, Muhasebe Eğitimleri kategorimizdeki diğer derslerimizle muhasebe bilginizi genişletebilirsiniz.

Yıllık Üyelik Kampanyası:

Vidoport'ta yıllık üyeliklerle, Muhasebe videolarımız dahil tüm eğitim setlerimize sınırsız erişim imkanı elde edersiniz. Hem muhasebe bilginizi arttırın hem de eğitim setlerimizle yeni alanlar keşfedin. Yıllık üyeliğin detayları ve avantajları hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın. Yıllık üyelikle bütün dersler parmaklarınızın ucunda!

En Başa Dön