Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Windows 8.1'de Varsayılan Programları Ayarlama

Windows 8.1'de Varsayılan Programları Ayarlama
13 Aralık, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Windows 8.1'de Varsayılan Programları Ayarlama

Windows 8.1'de Varsayılan Programları Ayarlamak ve Değiştirmek

İşletim sistemlerinde programları kullanmanın en kolay yolu, sistem tarafından varsayılan programlarla çalışmaktır. Ancak, belki de farklı bir uygulamayı tercih edersiniz ve bu default uygulamaları değiştirmek istersiniz. İşte, bu rehberde öğreneceğiniz şey tam da bu: "Varsayılan Programları Ayarlamak ve Değiştirmek".

Windows 8.1'de Varsayılan Programları Ayarlamak

Varsayılan programları ayarlamak, Windows işletim sistemlerini kullanırken yaptığımız gündelik işlemlerden biridir. Öncelikle, "Kontrol Panelini" açarak "Varsayılan Programlar" sekmesine tıklamalısınız.

Varsayılan Programları Değiştirmek

Bir programı varsayılan olmaktan çıkarmak için, öncelikle o programı açmalı ve "Seçenekler" menüsüne giderek "Varsayılan Programlar" sekmesini bulmalısınız. Bu adımları uyguladıktan sonra, artık istediğiniz programı varsayılan yapabilirsiniz.

Bu yazı ile "Microsoft Windows 8.1 Eğitimleri (Ücretsiz)" setimizi takip ederek konunun detaylarına ulaşabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaştıkça çoğalır.

Yıllık Üyelikler konusunda ise, herhangi bir Yıllık Üyelik satın alarak "Windows Eğitimleri"ne sınırsız erişim imkanına sahip olabilirsiniz. Bu fırsatları kaçırmayın, yaşam boyu öğrenme felsefesine siz de katılın!

En Başa Dön