Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Word'de Tablo Nasıl Oluşturulur?

Word'de Tablo Nasıl Oluşturulur?
24 Ağustos, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Word'de Tablo Nasıl Oluşturulur?

Word'de tablo oluşturma nasıl yapılır?

Word'de sık kullanılan özelliklerden birisi de Tablo oluşturmaktır. Word kullanıyorsanız, tablo oluşturmak için birkaç farklı yöntem vardır. Word'de tablo oluşturmanın en yaygın olan üç tanesini aşağıdaki gibidir

Word'de Tablo Oluşturma Yöntemler

1. Tablo menüsünü kullanmak: Word'de tablo oluşturmanın en kolay yolu, Tablo menüsünü kullanmaktır. Tablo menüsüne ulaşmak için, şeritteki Ekle sekmesine tıklayın ve ardından Tablo simgesine tıklayın. Açılan menüde, istediğiniz satır ve sütun sayısını seçin ve fareyi bırakın. Böylece, belgenize bir tablo eklemiş olursunuz. Tablonun boyutunu, biçimini ve stilini değiştirmek için, tabloyu seçtikten sonra şeritteki Tasarım ve Düzen sekmelerini kullanabilirsiniz.

2. Çizim aracını kullanmak: Word'de tablo oluşturmanın bir başka yolu da, çizim aracını kullanmaktır.

Çizim aracına ulaşmak için, şeritteki Ekle sekmesine tıklayın ve ardından Şekiller simgesine tıklayın. Açılan menüde, Temel Şekiller altında Çizgi simgesini seçin. Fareyi belgenizin istediğiniz yerine getirin ve sol tuşa basılı tutarak bir çizgi çizin. Bu çizgiyi kopyalayıp yapıştırarak veya Ctrl tuşuna basılı tutarak sürükleyerek daha fazla çizgi ekleyebilirsiniz. Çizgileri birleştirerek istediğiniz şekilde bir tablo oluşturabilirsiniz. Tablonun hücrelerine metin eklemek için, şeritteki Ekle sekmesine tıklayın ve ardından Metin Kutusu simgesine tıklayın. Açılan menüde, Basit Metin Kutusu seçeneğini seçin ve fareyi tablonun istediğiniz hücresine getirin. Sol tuşa tıklayarak bir metin kutusu ekleyin ve içine metin yazın. Metin kutusunun boyutunu, konumunu ve stilini değiştirmek için, metin kutusunu seçtikten sonra şeritteki Tasarım ve Biçim sekmelerini kullanabilirsiniz

3. Excel tablosunu yapıştırmak: Word'de tablo oluşturmanın bir diğer yolu da, Excel'de hazırladığınız bir tabloyu Word'e yapıştırmaktır. Excel'de bir tablo oluşturduktan sonra, tabloyu seçin ve Ctrl+C tuşlarına basarak kopyalayın. Word'e geçin ve belgenizin istediğiniz yerine gelin. Ctrl+V tuşlarına basarak tabloyu yapıştırın. Tablonun boyutunu, biçimini ve stilini değiştirmek için, tabloyu seçtikten sonra şeritteki Tasarım ve Düzen sekmelerini kullanabilirsiniz.

Word kullanmayı tüm detayları ile öğrenmek için vidoport üzerindeki Word eğitim videolarından yararlanabilrsiniz. Başlangıç seviyesinden ileri düzeye kadar tüm Word konularının anlatıldığı eğitim setimize ulaşmak için aşağıdaki resmin üzerine tıklayabilrsiniz.

Word'de tablo oluşturmak için bu üç yöntemden herhangi birini kullanabilirsiniz. Hangi yöntemin sizin için daha uygun olduğuna karar vermek için, ihtiyacınız olan tablonun özelliklerini ve amacını göz önünde bulundurun. Word'de tablo oluşturmak kolay ve pratik bir işlemdir. Umarız bu yazı size yardımcı olmuştur.

En Başa Dön