Excel kullanımının iş dünyasında neden önemli olduğunu ve bu yazılımın sağl..
Excel’de en sık yapılan işlemlerin başında gelen filtreleme işlemi, verilerinizi belirli kriterlere göre filtreleyerek, belirli bir kategori, tarih aralığı, minimum ve maksimum değerler gibi kriterlere göre görüntülemek için kullanılan bir Excel özelliğidir.
Excel'de filtreleme işlemleri, verilerinizi analiz etmenize, verilerinizi daha anlamlı hale getirmenize ve gerektiğinde verilerinizi raporlama amacıyla kullanmanıza olanak tanır.
Excel'de filtreleme işlemini yapmak için:
1- Verilerinizin bulunduğu tablonun herhangi bir başlığının üzerine tıklayın.
2- Veri sekmesine tıklayın ve Filtre düğmesine tıklayın. (Filtre oklarını koymak için klavyenin Ctrl + Shift + L tuşlarına basabilirsiniz)
3- Filtreme yapmak istediğinizi başlığına tıklayın ve Filtre seçeneklerinden istediğiniz bir kriter seçin veya filtre Seçeneklerinden özel bir kriter belirleyin.
4- Filtre uygulandıktan sonra, tablonuz sadece belirli kriterlere uyan verileri gösterir.
Excel filtreleme işlemi, verilerinizi belirli kriterlere göre süzerek ve belirli bir kategori, tarih aralığı, minimum ve maksimum değerler gibi kriterlere göre görüntülemek için kullanılan çok yararlı bir fonksiyondur.
Excel'de Filtreleme seçenekleri ile nasıl çalışacağınızı bilmiyorsanız, vidoport üzerindeki eğitim videolarına bu linkten ulaşabilirsiniz.
Filtreleme işlemi her zaman geri alınabilir ve veriler tekrar orijinal haliyle görüntülenebilir. Bunun için, Veri sekmesinde "Filtre" seçeneğine tıklayın ve "Filtre Kaldır" seçeneğine tıklayın.