Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de Listelerdeki verileri ayrı sayfaya yazdırmak

Excel'de Listelerdeki verileri ayrı sayfaya yazdırmak
02 Ağustos, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de Listelerdeki verileri ayrı sayfaya yazdırmak

Excel, veri analizi ve raporlama için çok kullanışlı bir araçtır. Ancak, Excel'de verileri istediğiniz şekilde düzenlemek ve filtrelemek için bazı formülleri bilmek gerekir. Sürekli olarak yeni formüllerin eklendiği Excel 365 versiyonlarında, eski versiyonlarda uzun yollardan yapılan işlemler, eklenen yeni formüller ile daha hızlı ve kısa sürede yapılabilmektedir.

Excel 365 de kullanmaya başladığımız formüllerden olan Filtre, Benzersiz, Sırala formülleri, günlük Excel kullanımınızda işinizi kolaylaştıracak özellikler içermektedir.

FİLTRE Formülü Nasıl Kullanılır

Excel’in 365 versiyonlarında kullanmaya başladığımız ve tablolarımızdan belirli bir koşula uyan satırları veya sütunları seçerek ayrı bir alana yazdırmamızı sağlayan yeni ve önemli bir Excel formülüdür. Örneğin, A sütununda "vidoport" yazan satırları filtrelemek için şöyle bir formül yazabilirsiniz:

=FİLTRE(A1:C10,A1:A10="vidoport")

Bu formül, A1:C10 aralığındaki verilerden, A sütununda "vidoport" değeri olan satırları getirir. Yakın gelecekte en çok kullanılacak formüllerin başında gelecek olan Filtre formülünün kullanımını öğrenmek için vidoport.com üzerindeki eğitilerimizden yararlanabilirsiniz. vidoport üzerinde yer alan Filtre formülünün kullanımını öğrenmek için bu linke tıklayabilirsiniz.

BENZERSİZ Formülü Nasıl Kullanılır

Veri tablosundan tekrarlanan değerleri kaldırmanızı sağlar. Örneğin, B sütununda "Ürün" isimlerinin olduğu bir veri tablosunda, her ürün ismini teke düşürerek, ürünleri ayrı bir alana getirmek için şöyle bir formül yazabilirsiniz:

=BENZERSİZ(B1:B10)

Bu formül, B1:B10 aralığındaki verilerden, yalnızca benzersiz olan ürün isimlerini getirir.

BENZERSİZ Formülünün kullanımını öğrenmek için Benzersiz formülü videolarına göz atın.

SIRALA Formülü Nasıl Kullanılır

Veri tablosunu belirli bir sütuna veya satıra göre sıralamanızı sağlar. Örneğin, C sütununda "Fiyat" değerlerinin olduğu bir veri tablosunda, fiyata göre artan veya azalan şekilde sıralamak için şöyle bir formül yazabilirsiniz:

=SIRALA(A1:C10,3,-1)

Bu formül, A1:C10 aralığındaki verileri, C sütunundaki fiyata göre azalan şekilde sıralar. Eğer artan şekilde sıralamak isterseniz, -1 yerine 1 yazabilirsiniz.

Bu üç formülü birlikte kullanarak, Excel'de verilerinizi istediğiniz şekilde düzenleyebilir ve filtreleyebilirsiniz.

vidoport üzerindeki SIRALA formülünün kullanımının anlatıldığı eğitim videoları ile SIRALA formülünün kullanımını tüm detayları ile öğrenebilirsiniz.

En Başa Dön