Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de Pivot Tablolar ve Değerlerin Ayrı Sayfalara Yazdırılma

Excel'de Pivot Tablolar ve Değerlerin Ayrı Sayfalara Yazdırılma
05 Ocak, 2024 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de Pivot Tablolar ve Değerlerin Ayrı Sayfalara Yazdırılma

Excel'de Pivot Tablolar ve Değerlerin Ayrı Sayfalara Yazdırılması

İş Dünyasında Excel'in Önemi

Günümüz iş dünyasında veri analizi ve raporlama araçlarına olan talep her geçen gün artmaktadır. İşte bu noktada Excel devreye giriyor. Sağladığı kolay kullanımlı ve geniş alanda eğitim seçenekleri ile Excel, veriye dayalı kararlar almayı kolaylaştıran bir araç haline gelmiştir.

Excel'de Pivot Tablolar ve Değerlerin Sayfalara Yazdırılması

Excel'de Pivot Tabloları ve değerleri ayrı sayfalara yazdırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Öncelikle bir Pivot Tablosu oluşturun veya mevcut bir Pivot Tablosunu açın. Pivot Tablosu, verilerinizi analiz etmek için kullanabileceğiniz dinamik bir tablodur.

  2. Pivot Tablosundaki verileri ve özet bilgileri belirleyin. Pivot Tablosunda hangi değerlerin hangi sıralamada ve hangi şekilde görüntülenmesini istediğinizi belirleyin.

  3. Pivot Tablosunu seçin ve "Analyze" (Analiz) sekmesine gidin (bu sekme Excel 2016 ve sonraki sürümlerde "Options" (Seçenekler) olarak adlandırılabilir).

  4. "PivotTable Options" (PivotTablo Seçenekleri) veya "PivotTable Field List" (PivotTablo Alan Listesi) penceresini açmak için uygun seçeneklere tıklayın. Bu pencere, Pivot Tablonuzun ayarlarını düzenlemenize yardımcı olur.

  5. "PivotTable Options" (PivotTablo Seçenekleri) penceresinde "Layout & Format" (Düzen ve Biçim) sekmesine gidin. Burada "Report Filter Field Layout" (Rapor Filtre Alanı Düzeni) seçeneğini bulacaksınız.

  6. "Report Filter Field Layout" (Rapor Filtre Alanı Düzeni) sekmesinde, "Show report filter pages" (Rapor filtresi sayfalarını göster) seçeneğini işaretleyin. Bu seçenek, Pivot Tablonuzdaki filtreleri ayrı sayfalara taşır.

  7. "OK" düğmesine tıklayarak değişiklikleri onaylayın.

  8. Şimdi, Pivot Tablonuzun üzerine sağ tıklayın ve "Refresh" (Yenile) seçeneğini seçerek Pivot Tabloyu güncelleyin. Bu, filtrelenmiş verileri ayrı sayfalara yazdırmak için gerekli verileri sağlar.

  9. Şimdi Pivot Tablosunun altında bir filtre alanı görünmelidir. Bu alandan, her bir filtre değerini seçerek ayrı sayfalarda görmek istediğiniz verileri seçebilirsiniz.

  10. Her bir filtre değerini seçtikten sonra, "File" (Dosya) sekmesine gidin ve "Print" (Yazdır) seçeneğini seçin. Bu, seçilen filtre değerlerine sahip verileri içeren her bir ayrı sayfayı yazdırmak için yazdırma işlemine başlamanıza olanak tanır.

Bu adımları takip ederek, Pivot Tablonuzun farklı filtre değerlerine sahip verilerini ayrı sayfalara yazdırabilirsiniz. Bu, veri analizi ve raporlama için oldukça kullanışlı bir yöntemdir.

Excel, büyük veri setlerinde önemli bilgileri özetlemek için kullanılan güçlü bir araçtır. Özellikle 'Pivot Tablolarda Değerleri ayrı sayfalara yazdırmak' çok önemlidir. Bu yöntem sayesinde, büyük miktarda veriyi kolaylıkla yönetebilir ve analiz edebiliriz. 

Excel'deki bu özellikler hakkında daha fazla bilgi edinmek için 'Excel Pivot Tablolar ve Tüm Detayları' eğitim setimize bir göz atmayı öneriyoruz. 

Vidoport'un sunduğu Excel Eğitimleri ile Excel'deki hakimiyetinizi artırabilir ve iş hayatınızda büyük fark yaratabilirsiniz.

Bununla birlikte, Vidoport'ta bulunan Yıllık Üyeliklerimizle daha fazla kursa sahip olabileceğinizi belirtmek isteriz. Yıllık Üyelik seçeneğimizle, birçok eğitim setimize sınırsız erişim elde edebilirsiniz. Bu sayede hem Excel bilginizi genişletebilir hem de diğer alanlardaki becerilerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Böylelikle Excel videolarımızda sunulan eğitim setlerimizin değerini artırabiliriz.

En Başa Dön