Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de Tekrar Eden Verileri Bulma, Renklendirme

Excel'de Tekrar Eden Verileri Bulma, Renklendirme
28 Ocak, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de Tekrar Eden Verileri Bulma, Renklendirme

Excel'de Tekrarlanan Verileri Bulmak

Excel'de, büyük miktarda veri içeren çalışma kitaplarında tekrar eden verileri bulmak, veri analizi ve raporlama süreçlerinde oldukça önemlidir.

Excel'in Yinelenen Değerleri bulma özelliği sayesinde, hücrelerdeki tekrar eden verileri hızlı ve kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Bu özellikle, verilerinizin içindeki benzer verileri tek seferde bulmayı sağlayarak, günlük kullanımda ve raporlama işlemlerinizde zaman ve emek tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Excel'de tekrar eden verileri bulmak için.

1- Tekrar eden verilerin bulunduğu aralığı seçin.

2- Giriş menüsünden Koşullu Biçimlendirme düğmesine tıklayın. İlk sıradaki Hücre Vurgulama Kuralları seçeneğine tıklayın. Açılan menüden Yinelenen Değerler ifadesini seçin. 

3- Açılan menüden tekrar eden verileri hangi renkte gösterecekseniz, yan taraftaki seçenekten uygun rengi seçin. 

4- Tamam düğmesine tıklayın. 

Tamam düğmesine tıkladığınızda, seçmiş olduğunuz aralıktaki verilerden tekrar eden verilerin renklendiğini görürsünüz. 

Excel'de Tekrar Eden Verileri Silmek

Excel'de, hücrelerde bulunan tekrar eden verileri bulmak oldukça kolaydır ve tekrar eden verileri bulmanın birkaç yolu vardır. Tekrar eden verileri görmenin en kolay yöntemlerden biri, Veri sekmesinde yer alan "Koşullu Biçimlendirme" aracını kullanmaktır. Tekrar eden verileri bulmak için, "Koşullu Biçimlendirme" aracını kullanarak "Hücre Kurallarını Vurgula" seçeneğini seçin ve ardından açılan menüden "Yinelenen Değerler" başlığı kullannılır.

Excel'de tekrar eden verileri silmek için Veri menüsünden "Yinelenenleri Kaldır" seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu seçenek, belirli bir veri aralığındaki tekrar eden tüm verileri otomatik olarak siler ve yalnızca bir kez görünen verileri korur. Bu yöntem, büyük miktarda veri içeren çalışma kitaplarında zaman kazandırır ve veri bütünlüğünü korumaya yardımcı olur.

Tekrar eden verileri teke düşürmek için;

1- Tekrar eden verilerinizde sadece bir sütundaki verilerin tekrarını kaldıracaksanız, o sütunu boş bir alana kopyalayın.

-Birden fazla sütunun bulunduğu tablolarda tekrar eden olarak, bütun sütunlardaki verilerin aynı olması gerekir-

2- Boş bir alana yapıştırdığınız aralığı seçin. 

3- Veri menüsünden Yinelenenleri Kaldır seçeneğini seçin. 

4- Açılan Yinelenenleri Kaldır penceresi içinde sadece, verileri kaldırmak istediğiniz sütunun seçili olduğundan emin olun ve Tamam düğmesine tıklayın. 

Tekrar eden verilerinizin kaldırıldığını göreceksinizdir.

En Başa Dön