Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel Gezinti Özelliği Nedir?

Excel Gezinti Özelliği Nedir?
26 Şubat, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel Gezinti Özelliği Nedir?

Excel Gezinti Özelliği, Excel'in yeni sayfalarında kullanmaya başladığımız, Excel çalışma kitabında, sayfalar arasında, tablo, grafik gibi alanlara ve büyük bir veri kümesinde gezinmeyi, hızlıca erişmeyi kolaylaştıran bir çok kullanışlı bir Excel özelliğidir. Bu özellik, Excel'de çalışırken, bir çalışma sayfasından diğer çalışma tablosuna, bir aralıktan, diğer aralığa, bir hücreden diğerine kolayca geçmeye olanak tanır ve aynı zamanda bir çalışma sayfasında gezinirken hangi hücrelerin seçili olduğunu da belirtir.

Çalışma sayfasının alt kısmındaki gezinti çubuğunu kullanarak sayfalar arası geçişi kolaylaştıran bir Excel Özelliğidir. Bu Gezinti Özelliği Çubuğu, sayfanın tamamını veya yalnızca görünen bölümünü görüntüleyebilir ve kullanıcıların hızlı bir şekilde bir hücreden diğerine veya bir sütundan diğerine atlamasına olanak tanır.

Gezinti Özelliği Çubuğunu, ekranın sağ tarafına veya sol tarafına yerleştirilebilir. 

Excel'in kısayolları ve püf noktalarını öğrenmek için vidoport üzerindeki Excel kısayolları eğitim setine ve Excel formüllerini öğrenmek için de Excel Formüllerinin anlatıldığı eğitim setimize göz atabilirsiniz. 

Ayrıca, Excel gezinti özelliği, çalışma sayfasının sağ tarafındaki hücre adreslerinde de kullanılabilir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, hangi hücrelerin seçili olduğunu kolayca görebilir ve hızlı bir şekilde farklı bir hücreye geçebilir.

Gezinti Bölmesini aktif hale getirmek için:

Görünüm menüsünden Gezinti simgesine tıklayın. 

Gezinti Bölmesi ekranın sağ tarafında yer alacaktır. Başlık çubuğundan tutarak, ekranınızın sağ yada sol tarafında Gezinti Bölmesini taşayabilirsiniz.

En Başa Dön