Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

#### Excel Hatası Nedir? #### Excel hatası Ne Anlama Gelir?

#### Excel Hatası Nedir? #### Excel hatası Ne Anlama Gelir?
14 Ocak, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

#### Excel Hatası Nedir? #### Excel hatası Ne Anlama Gelir?

Excel ### Hatası Anlamı Nedir?

#### Excel hatası, bir hücrede görüntülenen sayının hücre boyutuna sığmadığı anlamına gelir. Bu genellikle, hücrenin sütun genişliğinin sayının formatına göre yeterli olmadığı durumlarda meydana gelir.

Örneğin, bir hücreye "01/01/2023" tarihini girerseniz ve hücrenin genişliği yeterli değilse, hücrede ##### sembolü görüntülenir. Bunun sebebi, tarih sayısının standart sayı formatından daha geniş olmasıdır.

Tarihlerin veya Rakamların bulunduğu hücrelerde, örneğin rakamları seçerek binlik basamaklarına ayırdığınızda veya bir sütunun genişliğini daralttığınız da #### hatası ile karşılabilirsiniz. Hücrelerde normal şekilde görünen rakamları, binlik basamaklarına ayırdığımız da hücre genişliğine sığmayarak, #### olarak görünebilir. 

Benzer şekilde tarih içeren bir hücreyi de darattığınızda #### işaretleri ile karşılaşabilirsiniz. Sütun Genişliğini ayarladığınızda ise ### hatasının düzeldiğini ve tarihlerin normal geldiğini görürsünüz.

#### Excel Hatası Neden Olur?

Excel'de "####" hatası genellikle bir hücredeki verinin, hücrenin genişliğine sığmadığında görülür. Bu durum, genellikle şu nedenlerden kaynaklanır:

  1. Geniş Sayılar veya Metinler: Hücredeki sayı veya metin çok uzun olduğunda ve hücre genişliği bu içeriği kapsayacak kadar geniş olmadığında bu hata görünür.
  2. Negatif Tarih ve Saat Değerleri: Eğer bir hücrede hesaplanan tarih veya saat değeri negatif ise (ki bu genellikle bir hata sonucudur), Excel bu değeri gösteremez ve "####" hatasını verir.
  3. Sütun Genişliğinin Dar Olması: Basitçe, eğer bir sütun yeterince geniş değilse ve içindeki veri sütuna sığmıyorsa bu hata görünür.

Bu hatayı düzeltmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Sütun Genişliğini Ayarlamak: Hücrenin veya sütunun genişliğini manuel olarak artırarak içindeki verinin tamamını göstermesini sağlayabilirsiniz.
  • Metin Formatını Değiştirmek: Eğer hücredeki veri bir sayıysa ve bu hata görünüyorsa, sayı formatını değiştirerek daha kısa bir gösterim kullanabilirsiniz.
  • Formül Kontrolü: Eğer hata bir formül sonucu ise, formülün doğru çalışıp çalışmadığını ve beklenen bir sonuç üretip üretmediğini kontrol edin. Özellikle tarih ve saat hesaplamalarında negatif değerler bu hataya neden olabilir.

Bu hatanın görünmesi genellikle ciddi bir sorun olmaktan çok, görsel bir uyarlama veya minör bir düzeltme gerektiren bir durumdur

Excel #### Hatası Nasıl Çözülür?

Excel'i kullanırken, sütun genişliğini daralttığınızda oluşan #### hatasını çözmek için basit bir yöntem vardır. #### hatasını gördüğünüz hücrenin bulunduğu sütunu genişlettiğinizde, #### hatasının düzeldiğini görürsünüz.

### hatası çözümü için aşağıdaki videoyu izleyebiilrsiniz.

En Başa Dön