Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel #AD Hatası Ne Anlama Gelir?

Excel #AD Hatası Ne Anlama Gelir?
14 Ocak, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel #AD Hatası Ne Anlama Gelir?

Excel Hataları Nelerdir?

Excel Formüllerini kullanmaya başladığınızda farklı hata türleri ile de karşılaşmaya başlarsınız. Excel'de başta ### hatası olmak üzere farklı hata formülleri vardır. Excel'de Formülleri kullanırken,bazen yanlışlıkla kullandığınız bir virgül işareti, bir ifadeyi yanlış yazmak sizi –bu formüldeki hata nerede- diye baya bir düşünmeye itebilir.

Excel'de uzmanlaşmak için doğru formül yazmak ve formüllerdeki hataları anlayarak düzeltmek önemlidir.

Excel #Ad Hatası Neden Olur?

Microsoft Excel, formülerdeki metinleri tanımadığı durumlarda #AD hatası döndürür. Ağırlık olarak Formülerin isimlerini doğru yazmadığımız durumlarda #AD hatası ile karşılaşılır. Yazımdaki hatayı düzelttiğiniz zaman hata düzelecektir. Excel formülleri ile çalışmaya başladığınızda karşılaştığınız #AD Hatası farklı nedenlerden oluşur. 

Excel'de #AD Hatası Nasıl Düzeltilir?

Excel'de Ad hatası ile karşılaşıyorsanız aşağıdaki sorunlardan birini yaşıyor olabilirsiniz. 

1- Yazmak istediğiniz Formülü yanlış yazmış olabilirsiniz. Örneğin =Eğer yazacağınıza =Eger yazarsanız ve formlü tamamladıktan sonra Enter tuşuna bastığınızda #AD hatası ile karşılaşırsınız. Bu durumda formülün yazılımını kontrol etmeniz gerekir.

2- Yazdığınız Excel formülü, kullandığınız versiyonda bulunmuyor olabilir. Örneğin ÇAPRAZARA Formülü, Excel 365 versiyonlarında kullanmaya başladığımız bir formüldür. Bu formülü önceki versiyonlarda yazarsanız, #AD hatası ile kaşılaşabilirsiniz. 

3- Farklı Dilde Excel kullanıp yine Farklı dilde formül yazmaya çalışıyor olabilirsiniz. Excel'in Türkçe sürümünü kullanıp, İngilizce bir formül yazmaya çalışıyor olabilirsiniz. 

4- Varolmayan bir ad kullanıyor olabilirsiniz. Kullandığınız ad tanımlamasının olduğundan emin olun. Formüller sekmesinde, Tanımlı Adlar grubundan Ad Yöneticisi seçeneğini tıklatın ve ardından formülde kullandığınız adın liste olup, olmadığını kontrol edin. Formülün içinde kullandığınız ad değeri bu listede yoksa, #AD hatası ile karşılaşabilirsiniz.

5- Bir formüle, çift tırnak içine almadan metin girdiniz zaman- Excel Formüllerinde metinsel ifadeleri çift tırnak içinde yazarız, Eğer formülü kullanırken çift tırnak ifadesini unutursanız, Excel yazdığınızı ad olarak algılamaya çalışırız ve bulamadığı için hata verir.

6- Bir aralık başvurusunda iki nokta (:) işaretini eklemeyi unuttuğunuzda bu hata ile karşılaşabilirsiniz- Formüllerinizde kullandığınız başvuru aralıklarını kontrol etmeniz gerekir.

7- Tek tırnak içine alınmamış başka bir sayfaya başvurduğunuzda- Formül, başka çalışma sayfası veya çalışma kitabındaki değerlere veya hücrelere başvuruyorsa ve bu çalışma kitabının veya çalışma sayfasının adı alfabetik olmayan bir karakter veya boşluk içeriyorsa, adı tek tırnak işaretleri ( ' ) içine almalısınız.

 

En Başa Dön