Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel Sorgular ve Power Query Yeni Eğitim Videoları Eklendi

Excel Sorgular ve Power Query Yeni Eğitim Videoları Eklendi
02 Ocak, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel Sorgular ve Power Query Yeni Eğitim Videoları Eklendi

Excel'i kullanmaya başladığınızda önce Pivot Tabloların gücünü farkedersiniz. Liste şeklindeki verilerden hızlıca raporlama yapmak için kullandığımız Pivot Tablolar Excel'in en önemli ve iyi bilinmesi gereken konularından birisidir. 

Excel'de Pivot Tablo oluşturma ve Pivot Tablo kullanımı hakkındaki tüm bilgiye bu linkten erişebilirsiniz. 

Pivot Tablolar, DÜŞEYARA, ÇAPRAZARA gibi Excel Formüllerinde uzmanlaştığınızda Excel'in Sorgu Ekranlarını kullanmaya başlarsınız.

Excel Sorgu Ekranları Nedir?

Excel Power Query diye de bilinen Sorgu Ekranları ile Excel'den, SQL'den, Web Sayfalarından verileri içeri aktarabilir, bunların üzerinde düzenlemeler yapabilir ve içeri aktardığınız tablolar ile Pivot Tablolar, Grafikler veya Excel formüllerini kullanarak raporlar oluşturabilirsiniz. 

Excel'in 2010 ve 2013 versiyonlarında bir eklenti olarak gelen Power Query Eklentisi, Excel 2016 ve üstü versiyonlarda Veri menüsünde en solda Verileri Al ve Dönüştür olarak gelmektedir. 

Excel'de Sorgu ekranlarını kullanarak neler yapılabileceğini merak ediyorsanız vidoport üzerindeki Sorgu Ekranları ve Power Query konularının anlatıldığı eğitim setimizden yararlanabilirsiniz. 

Excel Sorgu Ekranları ve Power Query Eğitim Setimize Yeni Eklenen Eğitim Videoları

Excel'de Sorguları kullanmaya başladığınızda mantığın normal Excel hücreleri ile çalışmaktan farklı olduğunu görüsünüz. Excel Formüllerini hücrelere bağlı kullanırken, sorgu ekranlarında hücreden farklı olarak sütunlar ile işlem yapıldığını hemen farkedersiniz. 

Özet Sütun ve Özet Sütun Çöz Özelliği

Sütunlar şeklinde gelen verileri tek bir sütunda toplamak yada tek bir sütunda olan farklı verilerin her birini ayrı bir sütuna almak için kullandığımız Özet Sütun Özelliğinin anlatıldığı eğitim videosuna aşağıdaki ders resminin üzerine tıklayarak ulaşbilirsiniz. 

Sütunları Birleştir Özelliği

Excel'de kullandığımız BİRLEŞTİR ve yeni versiyonlarda kullanmaya başladığımız METİNBİRLEŞTİR Formülünün kullanımının Sorgu ekranlarındaki karşılığı olan Sütunları Birleştir özelliği ile farklı sütunlarda bulunan verileri tek bir sütunda birleştirmenin nasıl yapıldğını bu eğitim videomuzda öğrenebilirisiniz.

Tek Şarta Bağlı Parametreleri Kullanmak

Sorgu ekranlarının kullanımlarını parametrik hale getiren bu özellik ile Excel içindeki bir hücreyi baz alarak sorgu ekranlarındaki verileri içe aktarmanın nasıl yapıldığının anlatıldığını bu eğitim videosu ile öğrenebilirsiniz. 

Çok Şarta Bağlı Parametreleri Kullanmak

Excel Sorgu Ekranlarında 2 yada daha fazla sayıda şarta bağlı olarak verilerinizi nasıl güncellersinizi bu eğitim videosu ile öğrenebilirsiniz. 

 

En Başa Dön