Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

İş değişikliği yapacaksanız bilmeniz gereken Excel konuları nelerdir?

İş değişikliği yapacaksanız bilmeniz gereken Excel konuları nelerdir?
11 Mayıs, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

İş değişikliği yapacaksanız bilmeniz gereken Excel konuları nelerdir?

Excel, birçok işletme ve sektörde yaygın olarak kullanılan bir programdır ve iş değişikliği yapan kişilerin Excel'i biliyor olmaları, iş değişikliğinde bir etken olabilir. Hemen hemen her işletmede kullanılan Excel programında,İş değişikliği yapmak isteyenlerin bilmesi gereken bazı temel özellikler aşağıdaki gibi sıralabilir.

1️⃣ Excel'de Hücre İşlemleri, Tablolar Oluşturma: Excel'de hücrelerdeki verileri düzenlemeyi, formülleri kullanarak hesaplamalar yapmayı ve hücreleri biçimlendirme işlemlerini biliyor olmanız iyi olacaktır. Temel Excel becerileri olan bu özellikleri öğrenmek için vidoport üzerindeki Sıfırdan başlayarak Excel anlatılan eğitim setimizden yararlanabilirsiniz. 

2️⃣ Excel'in Formüllerinin Kullanımlarını Öğrenin: Excel'in en güçlü özelliklerinden biri formüllerdir. Formüller ve fonksiyonlar kullanarak verileri analiz edebilir, hesaplamalar yapabilir ve otomatik olarak sonuçları güncelleyebilirsiniz. Örneğin, TOPLA (SUM), ORTALAMA (AVERAGE), EĞER (IF), DÜŞEYARA (VLOOKUP) gibi yaygın kullanılan formüller ve fonksiyonlar bulunmaktadır. iş değişikliği yapmayı düşünüyorsanız kesinlike DÜŞEYARA (VLOOKUP) formülünü iyi bilmeniz gerekir. İş dünyasında en çok kullanılan formül olan DÜŞEYARA Formülünün tüm detayları ile vidoport üzreindeki eğitim setinden öğrenebilirsiniz.

Excel, hesaplama için birçok formül ve fonksiyon içerir. Excel'de toplama, çıkarma, çarpma, bölme, ortalamalar, en büyük / en küçük değerler gibi temel matematiksel işlemleri biliyor olmanız, çalışmaya başlayacağınız Excel dosyaları üzerinde daha rahat çalışmanızı sağlar. 

3️⃣ Sıralama ve Filtreleme'ye Hakim Olun: İş değişikliği yapmadan bilmeniz gereken bir diğer konu ise Veri Filtreleme ve Sıralama Özellikleridir. Excel'de verilerinizi filtreleyerek belirli kriterlere göre istediğiniz verileri görmenizi sağlayabilirsiniz. Verileri Sırlamak veya filtrelemek tablolarınızda belirli verilere erişmeyi kolaylaştırır ve analiz yapmayı hızlandırır. Excel'de çok sık kullanılan özelliklerin başında Sıralama ve Filtreleme gelir. 

4️⃣ Koşullu Biçimlendirmeyi Kullanmayı Öğrenin: Koşullu biçimlendirme, belirli koşulları karşılayan hücreleri otomatik olarak biçimlendirmenize olanak tanır. Örneğin, belirli bir sayı aralığını vurgulamak veya belirli bir tarihte sona eren satırları belirginleştirmek için koşullu biçimlendirme kullanabilirsiniz. Kullandığınız tablolarda daha iyi anlalizler yapmak için Koşullu Biçimlendirme özelliğinin iyi bilinmesi gerekir. 

5️⃣ Veri Doğrulama Özelliklerini Kullanın: Veri doğrulama, bir hücreye girilebilecek değerleri sınırlandırmanıza olanak tanır. Örneğin, bir hücrede sadece sayılar veya belirli bir listeden seçim yapılabilmesi için veri doğrulama kullanabilirsiniz.

6️⃣ Grafik Oluşturmayı Bilin: Excel, verilerinizi görsel olarak temsil etmek için çeşitli grafik türlerini destekler. Grafikler, veri analizini ve sunumunu kolaylaştırır.

7️⃣ Pivot Tabloları Etkin Kullanmayı Mutlaka Bilin: Pivot tabloları, büyük veri setlerini özetlemek ve analiz etmek için kullanılan güçlü bir Excel özelliğidir. Pivot tablolarıyla verilerinizi farklı açılardan inceleyebilir ve özetleyebilirsiniz. İş dünyasında belki de DÜŞEYARA formülünden sonra en çok kullanılan özellik Pivot Tablo özelliği'dir. İyi bilinmesi gereken bir konu olan pivot tablo konusunda eksiklik hissediyorsanız, tüm detayları ile pivot tabloların anlatıldığı vidoport üzerindeki eğitim setimizden yararlanabilirsiniz. 

 

 

 

 

En Başa Dön