Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Power BI DAX Formülleri ile Yıllık Satış Raporu Oluşturmak

Power BI DAX Formülleri ile Yıllık Satış Raporu Oluşturmak
18 Eylül, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Power BI DAX Formülleri ile Yıllık Satış Raporu Oluşturmak

Power BI & Query & DAX ile Yıllık Satış Raporu Oluşturmak

Dijital çağın getirdiği yenilikler, iş dünyasının farklı ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam ediyor. İşletmelerin kararlarını verirken ihtiyaç duyduğu veri analizleri ve raporlamalar artık daha hızlı ve etkin hale geliyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri, veri modelleme ve görselleştirme araçlarından olan Power BI & Query & DAX

Power BI & Query & DAX Nedir?

Microsoft tarafından geliştirilen Power BI, Excel ve SQL gibi veri tabanlarından veri alabilen, bu verileri analiz edebilen ve interaktif görseller oluşturabileceğiniz bir veri analiz ve görselleştirme aracıdır. Power BI'nin işlevlerini daha da genişleten Query ve DAX ise, veri çekme ve formül oluşturma gibi konularda önemli yetenekler katar.

Yıllık Satış Raporu Oluşturmanın Kolay Yolu

Veri analitiğinin en çok kullanıldığı alanlardan biri olan satış ve pazarlama, ileri veri analizi yeteneğine sahip araçlar ile daha verimli hale getirilebilir. Yıllık Satış Raporu Oluşturmak, Power BI & Query & DAX araçlarını kullanarak hem hızlı hem de kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Yıllık satış raporu oluşturmanın önemi, bir işletmenin geçmiş performansını analiz etme, gelecek hedeflerini belirleme ve stratejilerini düzenleme ihtiyacından kaynaklanıyor. Bu nedenle, Power BI ile yıllık satış raporu oluşturmayı öğrenmek, her şirketin ihtiyaç listesinin başında yer almalı.

Vidoport olarak bizler de sizler için Power BI DAX Formülleri içerisinden "Yıllık Satış Raporu Oluşturmak" dersini hazırladık. Bu ders sayesinde Power BI & Query & DAX araçlarını etkin bir şekilde kullanarak kendi satış raporlarınızı oluşturabileceksiniz.

Power BI & Query & DAX Eğitimleri, Excel, Muhasebe, SQL, Word ve birçok farklı alanda verdiğimiz profesyonel eğitim setlerinden sadece bir tanesi. Siz de bu eğitimlerle birlikte iş dünyasının vazgeçilmez yeteneklerini öğrenin ve kariyerinizi geliştirin.

En Başa Dön