Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Power BI DAX Formülleri ve Metin Fonksiyonlarının Kullanımı

Power BI DAX Formülleri ve Metin Fonksiyonlarının Kullanımı
17 Eylül, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Power BI DAX Formülleri ve Metin Fonksiyonlarının Kullanımı

Veri Analizi İçin Power BI DAX Formülleri ve Metin Fonksiyonlarının Kullanımı

Veri analizi ve raporlama, her büyüklükteki organizasyonlar için kritik bir ihtiyaçtır. Bu blog yazısında, Power BI & Query & DAX araçlarından yararlanarak veri analiz çözümleri oluşturma üzerine konuşacağız. Özellikle, Power BI DAX Formülleri'ni ve DAX içerisinde bulunan 'Metin Fonksiyonlarının Kullanımı'nı inceleyeceğiz. 

Power BI & Query & DAX Nedir?

Power BI, veri analizi ve görselleştirme için Microsoft tarafından sağlanan bir hizmettir. Power BI & Query & DAX eğitim seti; SQL, Excel, ve diğer veri kaynaklarından veri almayı, bu veriyi analiz etmeyi ve görselleştirilmiş raporlar oluşturmayı öğrenmek isteyen profesyoneller için oldukça değerli bir kaynaktır.

'Metin Fonksiyonlarının Kullanımı' Dersi ile DAX Formüllerine Giriş

DAX (Data Analysis Expressions) formülleri, Power BI içerisinde karmaşık hesaplamalar yapmak için kullanılır. DAX içerisinde çok sayıda farklı fonksiyon bulunmaktadır ve bu fonksiyonlar farklı ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlanmıştır. Bu kapsamlı 'Metin Fonksiyonlarının Kullanımı' dersi ile başlayabilir ve DAX formüllerinin temellerini öğrenebilirsiniz.

DAX formülleri ve metin fonksiyonları hakkında daha fazla bilgi almak için, Power BI & Query & DAX Eğitimleri'ni kontrol edebilirsiniz. Bu eğitimler, Power BI'ı veri analizi ve raporlama süreçlerinize dahil etmek isteyen herkes için kapsamlı bir rehber sunmaktadır. 

Sonuç olarak, veri analizi ve raporlama alanında yeteneklerinizi geliştirmek için DAX formülleri ve metin fonksiyonları hakkında bilgi edinmek önemlidir. İyi bir başlangıç noktası olarak Vidoport'un sunduğu 'Metin Fonksiyonlarının Kullanımı' ve genel 'Power BI & Query & DAX Eğitimleri'ni tavsiye ederim.

En Başa Dön