Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Veri İşlemlerine Farklı Boyut: Excel Tarih ve Saat Formülleri

Veri İşlemlerine Farklı Boyut: Excel Tarih ve Saat Formülleri
18 Ekim, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Veri İşlemlerine Farklı Boyut: Excel Tarih ve Saat Formülleri

Excel Tarih ve Saat Formülleri İle İleri Seviye Veri İşleme

Merhaba, bu blog yazımızda sizlerle birlikte Excel ile yaptığımız veri işlemlerine farklı bir boyut kazandıracağız. Soluksuz bir veri analiz sürecine girmek üzeresiniz!

Excel'de Tarih ve Saat Formülleri

Excel, her sektörden profesyonel için vazgeçilmez bir işlem aracıdır. İşte tam burada devreye Excel Tarih ve Saat Formülleri giriyor. Bu formüller sayesinde, Excel tablolarınızda tarih ve saat veri tipleriyle yapabileceğiniz işlemleri genişletebilirsiniz.

Excel'de Tarih Formatlama

Veri setleriniz içerisinde tarihlerin hassas bir şekilde kullanılması gereken durumlarda devreye giriyoruz. 'Excel'de tarihleri gg.aa.yyyy-01.11.2017 şeklinde yazmak' başlığında, belirli bir biçimlendirme yapısına göre tarihleri Excel'in kabul edeceği formata dönüştürme yöntemlerinden bahsetmekteyiz. 

Böylece Excel Eğitimleri setimizin bu değerli bölümü sayesinde, son derece kullanışlı ve profesyonellerin aradığı bilgiyi kolaylıkla edinebilirsiniz.

Vidoport'un Yıllık Üyelik seçeneği ile tüm Excel eğitim setlerimize ve daha fazlasına sınırsız erişim hakkı elde ediyor ve kişisel gelişim yolculuğunuzu hızlandırıyorsunuz. Yıllık Üyelik sayfamızı ziyaret ederek detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Eğitim setlerimizden aldığınız Excel videoları ile kendinizi geliştirebilir ve kariyerinizde daha geniş bir perspektif kazanabilirsiniz. Bunu sağlamanın en iyi yollarından biri, Yıllık Üyelik edinmektir. Sınırsız erişim hakkı sayesinde, yıl boyunca dilediğiniz eğitim setlerine sınırsız erişim hakkınız olacak ve almak istediğiniz eğitimleri kendi programınıza göre planlayabileceksiniz.

En Başa Dön