Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de Ortalama Alırken Sıfır Değerlerini Göz Ardı Etme Teknikleri

Excel'de Ortalama Alırken Sıfır Değerlerini Göz Ardı Etme Teknikleri
16 Aralık, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de Ortalama Alırken Sıfır Değerlerini Göz Ardı Etme Teknikleri

Excel'de Ortalama Alırken Sıfır Değerlerini Göz Ardı Etme

Veri analizi yaparken bazen bir dizi sayının ortalamasını almak istersiniz, ancak belirli değerlerin dikkate alınmasını istemeyebilirsiniz. Mesela, 0 değerlerini. Excel'de bu nasıl yapılır?

Excel'de Ortalamayı Sıfırsız Hesaplama

Öncelikle, başlamadan önceki not: Sıfırı ve boş hücreleri karıştırmamak önemli. Excel'de, sıfır bir değerdir; boş hücre ise değer içermez.

Bir dizi sayının ortalamasını almak için AVERAGE fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Ancak, 0 değerlerini hesaba katmamak için AVERAGEIF fonksiyonunu kullanmalısınız.

Pratik Yol: Üyelerimizin Excel Soruları ve Çözümleri Eğitim Seti

Excel'deki bu gibi pratik sorunların çözümünü öğrenmek için 'Üyelerimizin Excel Soruları ve Çözümleri' isimli eğitim setimizi inceleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra, 'Ortalama alırken, 0 olan değerleri hesaba katmamak' konulu derste de göz atabilirsiniz.

Vidoport'taki Excel Eğitimleri'ni takip ederek, veri analizi yaparken gelişmiş teknikler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yıllık Üyeliklerimizle, Vidoport Üyelik Ücretleri sayfasından kontrol edebilirsiniz. Yıllık Üyelikle, Excel ve diğer derslerimizdeki tüm videolara erişim hakkı kazanırsınız. Bu sayede, sık kullanılan bir uygulama olan Excel'deki yeteneklerinizi geliştirebilir ve iş verimliliğinizi artırabilirsiniz. İşinizde daha donanımlı ve verimli olmak için bugün Yıllık Üyeliğimizi satın alın.

En Başa Dön