Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de Sıfır değerleri gizleme, silme, renklendirme nasıl yapılır?

Excel'de Sıfır değerleri gizleme, silme, renklendirme nasıl yapılır?
18 Eylül, 2022 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de Sıfır değerleri gizleme, silme, renklendirme nasıl yapılır?

Excel'de Sıfır Değerler İle Çalışmak

Excel listeleri ile çalışırken sıfır içeren hücreleri silmek, gizlemek, renklendirmek gibi farklı işlemler yapma ihtiyacı duyarız. Sıfır içeren hücreleri bulma işlemi yaparken dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise, hücre içinde sadece 0 olan değerler ile örneğin 1.900 gibi bir rakamın içindeki 0 değerlerinin bulunmamasını sağlamaktır. 

Sıfır İçeren Değerleri Gizlemek

Listelerinizde sıfır içeren hücreleri gizlemek için (Gizleme sadece hücre içinde olur, formül çubuğunda görünür) öncelikle sıfır içeren hücrelerin olduğu aralığı seçmeniz gerekir. 
2. adım da ise seçili bölge üzerinde sağ butona basarak,  Hücre Biçimlendirme seçeneniği seçin. Hücre Biçimlendirme penceresini kısayoldan açmak için Ctrl + 1 (üst sıradaki) tuşlarına basabilirsiniz. 
3. adım da, Açılan hücre biçimlendirme seçeneklerinden Sayı grubundan İsteğe Uyarlanmış seçeneğini seçin ve Tür başlığının altındaki değerleri silin. 
son adım da Tür kısmının altındaki boşluğua #.##0,00;;;@ yazın. Tamam düğmesine tıklayın. 



Sıfır değerleri ile ilgili tüm işlemleri Excel'in kısayolları ve Püf noktalarının anlatıldığı eğitim setimizde bulunan eğitim videomuzdan izleyebilirsiniz. Bu eğitim videosunda, Sıfır içeren hücreleri seçmek, Sıfır içeren hücreleri renklendirmek, Sıfır içeren hücreleri gizlemek gibi konular anlatılmıştır.  

https://vidoport.com/excel-kisayollari-puf-noktalari/excel-de-sifir-degerleri-ile-ilgili-islemler-yapmak

Excel'in kısayolları ve püf noktalarının anlatıldığı eğitim setimizde, Excel kullanırken işinize yarayacak çok sayılda kısayol ve özellik anlatılmaktadır.  Eğitim setimizde göz atmak için aşağıdaki linkte tıklayabilirsiniz. 

https://vidoport.com/excel-kisayollari-puf-noktalari/

En Başa Dön