Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

LibreOffice Calc ile EğerOrtalama İşlevi

LibreOffice Calc ile EğerOrtalama İşlevi
02 Aralık, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

LibreOffice Calc ile EğerOrtalama İşlevi

Sıfırdan İleri Düzey'e LibreOffice Calc ile EğerOrtalama İşlevine Derinlemesine Dive

Sayın okuyucularımız, bugünkü blog yazımızda Sıfırdan İleri Düzey'e LibreOffice Calc eğitim setimizin önemli bir bölümü olan 'EğerOrtalama İşlevinin Kullanımı' üzerinde duracağız.

"EĞERORTALAMA" (İngilizce'de "AVERAGEIF" veya "AVERAGEIFS" olarak bilinir) formülü, belirli bir koşula uyan hücrelerin ortalamasını hesaplamak için kullanılır. Bu formül, veri analizinde ve raporlamada oldukça yararlıdır ve aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir:

  1. Koşullu Ortalama Hesaplama:

    • "EĞERORTALAMA" formülü, verilen bir koşulu karşılayan hücrelerin ortalamasını hesaplar. Örneğin, belirli bir kategorideki ürünlerin satış ortalamasını bulabilirsiniz.
  2. Veri Filtreleme ve Analiz:

    • Büyük veri setlerinde, belirli kriterlere göre verileri filtrelemek ve bu verilerin ortalamasını almak için kullanılır. Bu, veri seti içindeki belirli özelliklere sahip öğelerin performansını değerlendirmek için faydalıdır.
  3. Raporlama ve Görselleştirme:

    • Raporlar hazırlarken veya verileri görselleştirmek için "EĞERORTALAMA" formülü, belirli gruplar veya kategoriler hakkında hızlı ve anlamlı bilgiler sağlar.
  4. Karşılaştırmalı Analiz:

    • Farklı gruplar veya kategoriler arasında karşılaştırma yapmak için, her bir grubun koşullu ortalamasını hesaplayarak karşılaştırmalı analiz yapılabilir.

"EĞERORTALAMA" formülünün temel kullanımı şöyledir:

=EĞERORTALAMA(aranan_alan, koşul, ortalaması_alınacak_alan) 
  • aranan_alan: Koşulun uygulanacağı hücre aralığı.

  • koşul: Aranan alanda aranacak kriter.

  • ortalaması_alınacak_alan: Ortalama hesaplanacak hücre aralığı.

=EĞERORTALAMA(A1:A10, "Meyve", B1:B10)

Bu formül, A1:A10 aralığında "Meyve" olan hücreler için, B1:B10 aralığındaki değerlerin ortalamasını hesaplar.

"EĞERORTALAMA" formülü, Excel'de veri analizi yaparken esneklik ve derinlik kazandırır, karmaşık veri setlerinin basitleştirilmesine ve spesifik veri noktalarının hızlıca analiz edilmesine olanak tanır.

LibreOffice Calc'ın Faydaları

LibreOffice kullanarak yapabileceğin şeylerin sınırları yok! Calc, Excel'in bir alternatifi olmasının yanı sıra, geniş kullanılabilirlik özelliklerini de beraberinde getiriyor.

Sıfırdan İleri Düzey'e LibreOffice Calc

Eğitim setimizde Sıfırdan İleri Düzey'e LibreOffice Calc'ı ve 'EğerOrtalama İşlevinin Kullanımı' dersini bulabilirsiniz. Bu bilgiler ile sadece LibreOffice değil, ofis yazılımları konusunda da kendinizi geliştirme şansı bulacaksınız.

Bu dersin içinde yer alan bilgileri pratik hale getirmeniz için de bolca örnek ve uygulama mevcut. Böylece, LibreOffice Calc konusunda bilgi sahibi olmak için gereken tüm donanıma sahip olacaksınız. 

Dilerseniz hemen 'LibreOffice Eğitimleri' sayfamızdan eğitimleri inceleyin ve hemen öğrenmeye başlayın.

Eğitim setimizi videolar üzerinden takip ederek, LibreOffice ile ilgili en önemli ve gereksinim duyulan konulara hakim olabilirsiniz. Hem profesyonel hem de kişisel kullanım için sizinle paylaşıyoruz. Bilgiye ulaşmak ve bu sayede yeteneklerinizi geliştirmek Yıllık Üyelik opsiyonumuz ile mümkün! İyi okumalar dileriz...

En Başa Dön