Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Satırsar ve Sütunsar Excel formülleri nasıl kullanılır?

Satırsar ve Sütunsar Excel formülleri nasıl kullanılır?
02 Nisan, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Satırsar ve Sütunsar Excel formülleri nasıl kullanılır?

SATIRSAR (WRAPROWS) ve SÜTUNSAR (WRAPCOLS), Excel 365 versiyonlarında kullanmaya başladığımız yeni formüllerdir. Hem Satırsar, hem de sütunsar formülleri, verilerinizi istediğiniz şekilde düzenlemenize olanak tanır.

SATIRSAR (WRAPROWS) formülü, belirtilen sayıda satırda verileri düzenler ve alt satırlara geçerek devam eder. Böylece, verileriniz daha okunaklı hale gelir.

SÜTUNSAR (WRAPCOLS) formülü ise, belirtilen sayıda sütunda verileri düzenler ve sağ tarafta yeni sütunlar açarak devam eder. Bu formül de verilerinizi daha okunaklı hale getirir.

Örneğin, bir liste şeklinde gelen ifadeyi SATIRSAR (WRAPROWS) veya SÜTUNSAR (WRAPCOLS) formülleri kullanarak, istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Bu sayede, verileriniz daha anlaşılır hale gelir ve çalışmanızda daha verimli bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

➡ Excel 365 Formüllerin kullanımlarını öğrenmek için vidoport.com üzerindeki Excel 365 Formülleri eğitim setimize göz atın.

WRAPROWS (SÜTUNSAR), bir hücrede bulunan verileri, istenen satır sayısı kadar yatayda sıralar. Örneğin, A1:A10 aralığında hücrede bulunan 10 adet veriyi 2 satıra bölmek istediğinizde, =SÜTUNSAR(A1:A10;2) formülünü kullanabilirsiniz.

WRAPCOLS (SATIRSAR), ise bir hücrede bulunan verileri, istenen sütun sayısı kadar dikey olarak sıralar. Örneğin, A1:A10 aralığında hücrede bulunan 2 sütuna bölmek istediğinizde, =SATIRSAR(A1:A10;2) formülünü kullanabilirsiniz.

Bu formüller, verileri daha anlaşılır bir şekilde düzenlemek için kullanışlıdır. Özellikle, geniş tablolarda ya da raporlarda kullanıldığında, verilerin daha okunaklı ve anlaşılır hale gelmesini sağlar.

Örnek uygulama dosyasını indirmek için vidoort.com'a giriş yaptıktan sonra bu linke tıklayabilirsiniz.

En Başa Dön