Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel 365 ÇAPRAZARA Formülü

Excel 365 ÇAPRAZARA Formülü
22 Eylül, 2022 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel 365 ÇAPRAZARA Formülü

Excel ÇAPRAZARA Formülü Kullanımı

Excel'in 365 paketlerini kullanıyorsanız, yeni kullanmaya başladığımız işlevler olduğunu hemen farketmişsiniz. Örneğin, DÜŞEYYIĞ, SÜTUNSEÇ, SIRALA, SIRALI, SIRALAÖÇÜT, ÇAPRAZARA gibi yeni Excel formülleri, Excel'in kullanımını bir yandan kolaylaştırırken, bir yanda da Excel'in işlevselliğini daha da arttırıyor. 

Excel'in en meşhur işlevleri olan DÜŞEYARA, İNDİS-KAÇINICI, EĞERHATA gibi formüllerin yerini alan ÇAPRAZARA formülü, Excel 365 versiyonları ile kullanmaya başladığımız ve artık Excel'de çok iyi bilinmesi gereken formüllerin başında gelmektedir.

ÇAPRAZARA-DÜŞEYARA Karşılaştırması

DÜŞEYARA ile ÇAPRAZARA Formülünü karşılaştırmak gerekirse, ÇAPRAZARA formülünün açık ara üstünlüğü ortaya çıkar. 

1- DÜŞEYARA Soldan Sağa doğru bir arama yapar ve arama dizininden başlayarak sağa doğru getirmek istediğiniz veriye kadar seçmek zorundasınızdır. ÇAPRAZARA formülünde ise bu zorunluluk ortadan kaldırılmıştır. Ortak alanın ister sağından, ister solundan istediğiniz bir veriyi getirebilirsiniz. 

2- DÜŞEYARA her zaman ilk değeri bulur. ÇAPRAZARA hem ilk değeri, hem de son değeri bulabilir. 

3- DÜŞEYARA'da veri bulunamadığı zaman #YOK hatası verir ve bu hatayı başka bir ifade ile kapatmak için formülün başında EĞERHATA formülünü kullanmanız gerekir. ÇAPRAZARA formülü de veri bulunamadığı zaman #YOK hatası verir ama EĞERHATA formülüne ihtiyaç kalmadan, hataya düştüğü durumlarda ne yapması gerektiğini formülün içinde belirtebiliriz.

Maddelere eklemeler yapılabilir eğer Microsoft 365 kullanıcısı iseniz, ÇAPRAZARA formülünü çok seveceksiniz. 

Excel 365 kullanıcılarının yoğun olarak kullandığı ÇAPRAZARA formülü ile aradığımız bir değeri, başka bir tabloda bularak, onun karşılığındaki bir değeri getiririz. ÇAPARAZARA formülünün kullanımını öğrenmek için vidoport üzerine ÇAPRAZARA eğitim videolarından yararlanabilirsiniz. 

ÇAPRAZARA Formülünün kullanımı hakkında diğer blog yazımızı okumak için buraya tıklayınız.

 

 

En Başa Dön